Google, Huawei Yasağının Kaldırılması İçin ABD Hükûmetine Lobi Yapıyor

32
8
7
0
0
Google’ın Huawei’yi Varlık Listesi’nden çıkarmak için ABD hükûmetine karşı lobicilik faaliyetleri yürüttüğü anlaşıldı. Google, Huawei’nin kendi yazılımını kullanırsa casusluğa daha açık olacağını düşünüyor.

ABD hükûmeti, Huawei’yi kara listeye almakla kalmıyor, diğer ülkelere de şirket ile çalışmamaları için önemli bir baskı uyguluyor. Bu ortamda oldukça sert yaptırımlar uygulayan ülkelere karşın Google’ın Huawei’nin kara listeden çıkarılması için ABD hükûmetine karşı lobi faaliyetleri yürüttüğü anlaşıldı.

Google, Huawei’nin Android’i kullanmasını önlemenin ABD ulusal güvenliğini azalttığını savunuyor. Şirketin argümanı, eğer Huawei Android'i kendi “hibrit” versiyonlarına yerleştirmek zorunda kalırsa, saldırı riskinin daha fazla olacağı yönünde. Huawei’nin, Google Play Protect’in sağladığı koruma önlemlerine sahip olmayan kendi uygulama mağazasını oluşturması gerekir. Bu da kullanıcıların cihazlarına indirdikleri uygulamalarda kötü amaçlı yazılım ve virüslerin bulunmasına yol açabilir.

Eğer Huawei bu telefonları Android'in çatallı sürümüyle dünyaya satarsa, muhtemelen daha az güvenli olan bu telefonlar tüm dünyadaki bilgisayar korsanlarına daha açık olabilir. ABD’deki Huawei kullanıcıları küresel olarak bu Huawei telefonlarından birine hassas bilgiler gönderirse ve bu güvenlik açığından dolayı gizlilik ihlali yaşanırsa ABD ulusal güvenliği tehlikeye girer.

ABD hükümeti, Çin hükümetinin casusluk yapmak için Huawei'yi kullandığına gerçekten inanıyor ve Huawei’yi karşısına almış durumda. Sonuç olarak en azından şimdilik kararında net. Ancak hükûmetin bu tutumu, Google dahil bazı tarafları rahatsız ediyor gibi görünüyor.

Kaynak : https://ausdroid.net/2019/06/09/google-is-lobbying-the-us-government-to-reinstate-huawei-in-the-name-of-national-security/
32
8
7
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
8
7
0
0