Google, İlk Nesil Pixel Cihazlar İçin ‘Son Bir Güncelleme’ Yayınlayacak

17
5
3
2
1
Bildiğiniz üzere Google, son üç nesil Pixel cihazlar için yayınladığı kasım ayı güncellemesini ilk nesil Pixel telefonlar için yayınlamamıştı. Bu noktada Google, güncelleme desteğinin artık kesildiği iddia edilen telefonlar için önümüzdeki ay "son bir güncelleme" yayınlayacağını duyurdu.

Geride bıraktığımız ekim ayında Pixel 4 serisi telefonlarını tanıtan Google, böylelikle 2016 yılında tanıtılan birinci nesil Pixel cihazlarına verilen güncelleme desteğini de kesecek. Tüm Pixel telefonlar için kasım ayında yayınlanan güncellemeyi almayan ilk nesil Pixel telefonların bu güncellemeyi almaması oldukça eleştirilmişti

Bu modellerin kasım ayı güvenlik desteğini alamaması, Google tarafından bu telefonlara verilen desteğin kesildiği iddialarını ortaya çıkarmıştı. Bu sebepten ötürü olası güvenlik zafiyetlerine karşı savunmasız kalan cihazlar için Google, son bir güncelleme daha yayınlayacağını duyurdu.

Birinci nesil Pixel telefonlar, aralık ayında son bir güncelleme daha alacaklar:

Birinci Nesil Google Pixel

Pixel cihazlarına olan destek kesildi mi sorusu üzerine Google, ilk nesil Pixel’lerin kasım ayında bir güncelleme almayacağını, bunun yerine gelecek ay yayınlanacak ve 'çeşitli güncellemeleri kapsayacak şekilde' bir güncelleme alacağını açıkladı. Bu noktada aralık ayında yayınlanacak olan güncelleme hem kasım hem de aralık ayı güncellemelerinin bir karması olacak.

Google, 2016 yılında ilk Pixel telefonları duyurduğunda şirket, Android sürümleri için iki yıl garanti ve güvenlik güncellemesi için üç yıllık bir garanti vermiş ve telefonların bu zaman zarfı içinde yayınlanan güncellemeleri alacağını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde iki yıl garanti vermesine rağmen orijinal Pixel sahipleri için Android 10’u yayınlayan Google’ın bu hamlesi oldukça beğenilmişti.

Bununla birlikte Android 10’u diğer Pixel serisi cihazlar için de yayınlayan Google, böylece tüm telefonları için Android 10 güncellemesini yayınlamış oldu. Bu noktada Google’a güvenen Pixel sahipleri, gelecek ay yayınlanacak olan 'son bir güncelleme' için sabırsızlıkla bekliyor.

Google Pixel güncelleme

Google’ın gelecek ay orijinal Pixel cihazları için yayınlayacağı güncellemenin içeriği henüz netlik kazanmadı. Bu noktada güncellemenin yalnızca bir güvenlik güncellemesi mi yoksa ek özellikler içeren bir güncelleme mi olduğunu henüz bilmiyoruz. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak içinse bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/firstgeneration_pixels_will_get_final_update_in_december-news-39966.php
17
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
2
1