Google'ın Alışveriş Geçmişinizi İzlemesini Önlemek Mümkün mü?

5
4
1
0
0
Günümüzde internette gizliliğin korunması oldukça tartışmalı bir konu haline geliyor ve kullanıcılar sürekli takip altında olmaktan kaçınmanın yollarını arıyor. Google'dan azıcık da olsa kaçınmanın bir yolu var.

Google’ın, aramalarımız ve konum geçmişimiz gibi bilgileri izlediği artık herkesin malumu. Teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde Google servislerindeki geçmiş kayıtlarınızı alabileceğinizi söylemişti.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Satın alımlarınızı, rezervasyonlarınızı ve aboneliklerinizi tek bir yerde görebilmeniz ve izleyebilmeniz için sadece sizin görebileceğiniz özel bir yer oluşturduk. Bu bilgileri istediğini zaman silebilirsiniz. Size reklam göstermek için Gmail mesajlarınızdan herhangi bir bilgiyi kullanmıyoruz” dedi.

Bu kayıtları silmek o kadar da kolay gözükmüyor. Ayrıca Google’ın bizi izlemesini önlemek de pek mümkün değil. Ancak Google’ın sizi takip etmesini biraz da olsun önleyebilirsiniz. Eğer ki bu özelliği kaldırırsanız, Google Asistan’da paketlerinizin ne zaman teslim edileceği gibi sorulara yanıt alamayacaksınız.

Google’ın alışveriş geçmişinizi kullanmasını durdurmak için Google sayfasının sağ alt köşesindeki Ayarlar kısmına tıklayın, ardından Arama Ayarlarına tıklayın. Açılan sayfada özel sonuçlar başlığı altındaki Özel sonuçları kullanma seçeneğine tıklayın. Bu işlem, Google’ın zaten depolamış olduğu verileri silmez ancak arama sonuçlarındaki satın alma geçmişinizin kullanılmasını önleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-prevent-google-using-information-it-tracks-about-your-purchases-2019-5
5
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
0
0