Google'ın Android Auto Uygulamasında Meydana Gelen "Piksel Ekran" Sorunu Çözülemiyor

8
4
1
1
1
Android Auto, son zamanlarda Haritalar ekranında meydana gelen bir çeşit "Glitchy" yani dağılmış piksel sorunuyla boğuşuyor. Hatanın ne kadar giderildiği ise henüz belli değil.

Nisan ayı içerisinde bazı Android Auto kullanıcıları, ekranda çeşitli garip görseller gördüklerini ve görüntülerde bozulma olduğunu rapor etmişlerdi. Google ise bu konuda çeşitli çalışmalar yapacağını ve Haziran ayı içerisinde yeni bir güncelleme verileceğini açıklamıştı. Söz konusu olan süre geçmesine rağmen Google cephesinde hiçbir düzeltme yaması yayınlanmadı fakat gelen son haberlere göre Google, gerekli hata düzeltmelerini kısmen gerçekleştirmiş durumda.

Yeni gelen Google Play güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulan düzeltme yamasının ne kadar işe yaradığı ise henüz şaibeli çünkü ekip düzeltmenin hatayı ortadan kaldırıp kaldırmadığı konusunda emin gözükmüyor. Fakat Google, geri beslemeler aracılığıyla yeni güncellemenin ne kadar işe yaradığını takip etmeye başladı bile.

Google Auto üzerindeki “Haritalar” uygulaması hakkında gelen şikayetlere bakıldığında ise “Piksellenmiş” bir görüntüden bahsediliyor. Ekrandaki görsellerin dağılması ve ufak kareler gibi görülmesi şeklinde ortaya çıkan bu sorun, kullanıcılar tarafından farklı farklı cihazlardan rapor edilmeye başlanmıştı. İlk başlarda hatanın yazılımdan ziyade yonga seti içerisinde bulunan firmware ile alakalı olduğu düşünüldü ancak henüz kesin bir bilgi elde edilebilmiş değil. Güncellemenin ne kadar işe yaradığını ilerleyen zamanlarda yeni kullanıcı deneyimleri gösterecek.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/07/23/fix-glitchy-google-maps-visuals-android-auto-rolling-now/
8
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
1
1