Google’ın Arama Sonuçlarına Getireceği Yeni Özellikler Belli Oldu

8
4
1
1
0
Google Aramalar artık daha iyi haber sunumu ve yakında podcast aramaları için destek sağlayacak.

Google Aramalara daha iyi haber kapsamı ve podcast desteği sağlayacak bir güncelleme gelecek. Bugün Google I/O geliştirici konferansında şirketin CEO’su Sundar Pichai, ilk kez geçen yıl piyasaya sürülen Google Haberler’in ‘Tam Kapsam’ özelliğinin artık Google Aramalara geleceğini duyurdu. Buna ek olarak Pichai, Google Aramalara podcast’lerin endekslenmeye başlayacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Google Haberler’e bir haberin daha bütünsel bir görünümünü elde etmek adına ‘Tam Kapsam’ adı verilen yapay zekâ destekli bir özellik gelmişti. Google’ın CEO’su Pichai, “Farklı haber türlerini tanımlamak için yapay zekâ öğrenimini kullanıyoruz ve sizlere çeşitli kaynaklardan toplanmış bilgilerle bir haberin en kapsamlı halini sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Bugün Google Haberler’e baktığınız zaman uygulama, bir haberin en kapsamlı detaylarını karınıza bir çizelge şeklinde sunuyor. Bu yılın ilerleyen zamanlarında bu özellik Google Aramalara da gelecek. Daha ilginç bir haber ise, Google Aramalara podcast’lerin endeksleneceği. Google, podcastler’i arama motoruna endekslemeye başlayacak. Yani bu demek oluyor ki podcast’lerin artık sadece başlıkları değil, içerikleri de arama sonuçlarında belirecek.

Ayrıca, internette arama yapanlar Google’ın arama sonuçlarında aradıkları podcastler’i dinleyebilecek, hatta daha sonradan dinlemek için indirebilecek.

Aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla I/O 2019 konferansıyla ilgili tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/07/google-search-will-offer-better-news-coverage-and-soon-support-for-podcast-search/
8
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
1
0