Google, Mobil Cihaz Sektörünün Yeni Lideri Olma Yolunda!

0
0
0
0
0
Android işletim sisteminin sahibi olan Google, sadece yazılım merkezli olmaktan çıkıp donanım işine de girdi.

Telefonlarımızda gördüğümüz 4 çekirdekli, 8 çekirdekli hatta 10 çekirdekli işlemciler, bilgisayarlardakini aşan miktarlarda RAM’ler, Süper Ultra hızlı depolamalar… Peki bu kadar yüksek özelliklere rağmen neden hala cihazlar kasıyor?

Android sistemiyle kıyaslandığında donanım olarak hep yarısı ya da daha düşük özelliklere sahip iPhone’lar nasıl kasmadan çalışabiliyor da, çekirdeklerle dolu Samsung telefonumuzda takılmalar oluyor? Bunun altında yatan neden çok felsefik. Kontrolsüz güç, güç değildir.

Apple telefonların akıcı çalışmasının nedeni tüm parçaların Apple tarafından üretilip tüm işletim sisteminin de yine Apple tarafından yazılması. Bu sayede düşük miktardaki donanıma rağmen harika optimizasyon sayesinde akıcı bir telefon elde ediyorsunuz.

Google, Android işletim sisteminin sahibi ve geliştiricisi, bunca zamandır sadece yazılımla ilgilenmiş, donanım üretimini diğer firmalara bırakmıştı. Bu sebeple android telefonlarda, masaüstü bilgisayarlar gibi toplama denilecek duruma gelindi. Anakartını Samsung’un ürettiği bir telefonun ekranını LG, hafızasını Toshiba, kamerasını Sony üretiyor, yazılımını ise Google sağlıyordu.

Donanım ve yazılım arasındaki bu uçurum, cihazın yeterince hızlı çalışmasını engelliyor, sahip olduğu donanımın ve yazılımın gerçek gücünü ortaya çıkarmasını engelliyordu.

Dün tanıtılan Google Pixel telefonlar ile Google, Android dünyasının Apple’ı olma yoluna girdi. Şirket telefonlarını artık tamamen kendi üretip kendi işletim sistemini yükleyip kendi dağıtacağının sinyallerini verdi. Tüm donanımı kendi oluşturan Google, zaten kendi işletim sistemi olan Android’i bu donanıma en iyi şekilde optimize etme imkanına artık sahip.

Kaynak : http://www.androidauthority.com/googles-pixel-phones-big-deal-everyone-720203/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0