Google'ın Mobil Ölçüm Uygulaması Measure Ne Kadar Başarılı?

27
5
5
4
3
Google geçtiğimiz günlerde yepyeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması sunmuştu. Measure adlı bu uygulama, etrafınızdaki cisimlerin boyutlarını öğrenmenize imkan veriyordu. Peki bu uygulama, işinde gerçekten başarılı mı?

Sonbaharda bütün iPhone telefonlarda temel uygulamalar arasında yerini alacak olan Measure adlı mobil ölçüm uygulaması, şimdilik isteğe bağlı olarak indirilebiliyor. Apple'ın artırılmış gerçeklik uygulamalarının yapımı için sunduğu ARKit üzerinden hazırlanan program, telefonun kamerasını kullanarak ekrandaki cisimlerin boyutlarını ölçüyor.

Uygulamanın kullanımı hayli basit. Ölçüm yapabilmek için hedef nesneyi kadraja alıyorsunuz ve cismin köşe noktalarını işaretleyerek programa ölçüm talimatı veriyorsunuz. Örneğin bir kutunun boyutlarını ölçmek istiyorsanız, tüm köşelerine ekranda dokunuyorsunuz. Tam köşeye dokunamamanız, elinizin kayması ve benzeri nedenler; küçük ölçüm hatalarına yol açıyor.

Ölçeceğiniz nesnenin şeklini bu yöntemle oluşturduktan sonra, noktaları birbirine bağlayan beyaz çizgiler oluşuyor. Bu durum şeklin görselleştirilmesini sağlıyor ve genişlik ve yükseklik gibi verilerin yer aldığı ölçüm sonuçlarını sergiliyor. Uygulamada ana ölçüm sistemi inç, ancak ayarlardan cm'ye çevirebiliyorsunuz.

Ölçüm yapmanın tek yolu manuel olarak köşeleri birleştirmek değil. Uygulama bazı cisimleri tanıyabiliyor. Örneğin bir televizyonu, bir monitörü veya bir kutuyu otomatik olarak tanıyıp köşe noktalarını kendisi oluşturabilir; böylece size daha büyük kolaylık sağlayabilir.

Bu otomatik tanımlamanın sıkıntılı yanıysa önerilen şeklin her zaman doğru ölçeklerde olmaması. Bu da cisimden ne kadar uzak olduğunuza ve ortamın ışıklandırmasına göre değiişiyor. Otomatik tanımlamanın en ideal olduğu durumlar masa ve duvar gibi düz zeminlerin ölçümleri.

Gelelim asıl sorumuza, bu uygulama işinde ne kadar iyi? Yapılan denemelere göre hassas ölçümler gerektiren işler için uygulama pek faydalı değil. Ancak çok büyük netlik istemeyen, üstünkörü de yapılabilecek ve bir miktarlık hata payına sahip ölçümler söz konusuysa, uygulamanın hayli başarılı olduğu söylenebilir.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/05/measure-app-ios-12-hands-on/
27
5
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
27
5
5
4
3