Google’ın Oyun Tasarımı Yarışmasını 17 Yaşındaki Bir Genç Kız Kazandı!

30
10
7
3
2
Henüz 17 yaşında olmasına rağmen geliştirdiği oyunlarla ve tasarımlarıyla adını duyuran Christine, Google’ın her yıl düzenlediği Oyunu Değiştir Tasarım Yarışması’nı (Change The Game Design Challenge) kazandı. Genç arkadaşımızın oyunu Mazu ile tanışın.

Geçtiğimiz Aralık ayında dev şirket Google, genç ve kadın geliştiricilerini teşvik etmek için Oyunu Değiştir (Change the Game) isimli bir program başlattı. Ana hedef genç kızların ve kadınların djital dünyadaki çalışma oranlarını arttırmaktı. 

İlk yarışmaya Kanada’nın Vancuver şehrinden katılan 17 yaşındaki genç kız Christine, Mazu ismindeki yeni nesil bulmaca oyunuyla ödüle layık görüldü. Mazu’da bir ana karakterle birlikte ilerliyor, yırtıcı hayvanlardan kurtuluyor, zorlu arazilerden geçerken avcılardan kaçıyorsunuz. Burada farklı olan şey, oyunun diğer oyunlardan oldukça farklı ve özgün tasarımlara sahip olmasıydı.

Aşağıda Chritine’in oyun için yaptığı el işi tasarımlardan bazıları var:

Yarışmanın büyük ödülü ise 10.000 dolarlık bir üniversite bursu ve ayrıca Christine’in eğitim aldığı liseye de 15.000 dolarlık teknoloji hibesi. Aynı zamanda bu yarışmada dereceye giren herkes, oyunlarını E3 fuarında sergileme fırsatı yakalayıp, Google’ın Los Angeles ofisini turlama hakkı kazanıyor.  

Google’ın Oyunu Değiştir Tasarım Yarışması, oyun endüstrisindeki kadın personellerin sayısını arttırmaya yönelik. Şirketin araştırmalarına göre mobil oyuncuların %50’si kadınlardan oluşurken, sektörel bazda oyun yapımcılarında kadınlar %23’lük bir istihdam oranına sahip.

Video oyunları yapmak isteyen çoğu genç kız ya da kadın, kendilerinin bu dünyada bir yere sahip olmadıklarını düşünüyorlar. Halbuki diğer sektörlerde çalışmaktan daha mantıklı bir seçenek. Google’ın söz konusu yarışması sayesinde kadınların dijital döneme iş dünyasında da ayak uydurmaları sağlanacak. Belki de ileride kadınlar tarafından oluşturulmuş oyunları daha sık oynayacak, uygulamaları da daha sık kullanacağız. 

Kaynak : https://www.androidauthority.com/change-the-game-winner-2018-875026/
30
10
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
10
7
3
2