Google'ın Pixel 3 XL Cihazı, Samsung'un Note 9 Planlarını Bozabilir

11
9
6
2
2
Yeni gelen sızıntılara bakılacak olursa önümüzdeki aylarda yalnızca Galaxy Note 9 değil, Google'ın amiral gemisi de çok konuşulacak. Zira Samsung'un yaptığı hesaplar bu cihaz nedeniyle bozulabilir.

Yılın en çok heyecan yaratan Android akıllı telefonlarından birisi hiç şüphesiz ki Galaxy Note 9 olacak. Samsung’un bu yeni akıllı phablet modeli hakkında şimdiye kadar hemen hemen her şeyi biliyoruz. Çünkü gelen sızıntılar bize cihazla ilgili hem teknik hem de görsel anlamda birçok yeni bilgi sağladı ve işin sırrını büyük oranda bozdu.

Kimine göre bu sızıntıları Samsung teşvik ediyor ve akıllı telefonun daha fazla konuşulması için bir çeşit reklam kültürü kullanıyor, kimine göre ise gelen sızıntılar şirketin gizlilik konusunda yeteri kadar dikkatli olmamasından kaynaklanmakta. İşin iç yüzü ne olursa olsun netice itibariyle bizler cihaza büyük oranda vakıfız. Bununla birlikte Samsung’a göre Galaxy Note 9 modeli, Galaxy S9 modelinden daha fazla satış rakamlarına ulaşacak. Fakat Samsung bu beklenti içerisine girerken Google’ın Pixel 3 XL’ını gözünden kaçırmış olabilir. Zira tanıtım tarihlerine kısa bir süre kala Google Pixel 3 XL hakkında yeni bir çarpıcı sızıntı daha ortaya çıktı.

Galaxy Note 9, Note 8 ile hemen hemen aynı tasarıma sahipken, Pixel 3 XL cihazıyla ilgili gelen sızıntılara göre yeni bir tasarıma tanık olacağız. Son gelen sızıntılarda Pixel 3 XL’ın iPhone X ile çok yakın bir görünüme sahip olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Google, Pixel 3 XL cihazında Apple kadar para harcamak istemediğinden, ekranın üstündeki çentiğin yanı sıra alt kısmında da bir hoparlör bölgesine yer vermiş. Gelen bu fotoğrafa baktığımızda tasarımın daha önce sızdırılan CAD render çizimleriyle hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz.

GizmoChina tarafından elde edilen render görüntülere bakıldığı zaman Pixel 3 XL’ın ön tarafında iki adet kamera ve bir ön hoparlör bulunurken, üst kısımda ise ahizenin yer aldığı ve diğerlerinden biraz daha iri bir çentik ön plana çıkıyor. Cihazın arka kısmında ise tek objektifli kamera ve parmak izi sensörüne yer verilmiş. Son olarak telefonun alt kısmında USB-C yuvası bulunduğunu, Google’ın tıpkı Apple gibi jack soketini ortadan kaldırarak bu işlevi USB Type-C girişine sevk ettiğini görebiliyoruz. Yeni Google Pixel 3 XL’ın tanıtım tarihi için Ekim ayının ortası veya sonlarına doğru bir beklenti olduğunu belirtelim.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/27/new-pixel-3-xl-leak-reminds-us-the-note-9-isnt-the-only-hot-android-phone-about-to-launch/
11
9
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
11
9
6
2
2