Google'ın Reklam İçin Kullandığı Kişisel Verilerimizi Nasıl Düzenleriz?

13
2
1
0
0
Google, kullanıcıların meraklarını gidererek verilerinin güvende olduğundan emin olmalarını sağlayacak pek çok yenilik sundu.

Kişisel verilerin, reklamcılık için nasıl kullanıldığıyla ilgili soruları yanıtlayan Google, kullanıcıların belirli reklamları neden gördüklerini daha iyi anlamaları ve deneyimlerini kontrol etmelerine yardımcı olmaları için tasarlanan pek çok yeniliği duyurdu. Google ürün müdürü Philippe de Lurand Pierre-Paul, kullanıcıların hangi verilerinin reklamlar için kullanıldığı konusunda duydukları endişenin farkında olduklarını belirtti.

Paul'a göre Google'ın sunduğu bu yenilikler sayesinde kullanıcıların tüm endişeleri giderilecek. Son dönemde veri gizliliği konusunda yaşanan olaylar silsilesi sonrasında  konu o kadar konuşuldu ki herkes verilerinin adeta elden ele dolaştığının farkında ve cevap bekliyor. Google'da açılan davaların ve kamuoyundan gelen tepkilerin farkına varmış olacak ki önlemini almış.

Özellikle Avrupa, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu katı bir gizlilik yasası ile kullanıcıların haklarını güvence altına almıştı ve Facebook, Google gibi büyük şirketler bu konuda önlem alarak kendilerini güncellemek durumunda kaldılar. Google da bu anlamda sunduğu yeni uygulama sayesinde kullanıcıların verilerini gözlemleyebilmelerine olanak sağlayacak.

Artık kullanıcılar Google hesaplarına girerek Reklam Ayarları'na tıklayacak ve verilerinin hangi reklam için neden kullanıldığını görebilecek. Detaylı listeler halinde sunulan verilere göz atarak, dilediğimizi kaldırmamız da artık mümkün. Bu sayede Google, sizin izniniz olmadan herhangi bir bilginizi reklam görüntüleme ögesi olarak kullanamayacak.

Peki bu ayarları nasıl düzenleyebileceğiz?

  • Öncelikle Google Hesabım menüsüne giriş yapmanız gerekiyor.
  • Sonrasında ise hemen aşağıda yer alan Kişisel Bilgiler ve Gizlilik menüsünden reklam ayarlarına girmeniz gerekecek.

  • Reklam ayarlarına girdikten sonra Reklam Ayarlarını Yönet sekmesine tıklayacaksınız.

  • Burdan sonra ise karşınıza reklamlar için kullanılan bilgileriniz çıkacak. Bu kısımdan tüm bilgilere detaylıca bakabilir ve kullanılmasını istemediğiniz verilerinizi düzenleyebilirsiniz.

Bu ayarların hepimiz tarafından düzenli olarak kullanılması gerekiyor çünkü hakkımzda haddinden fazla bilgiye sahip olan kurumlar bu bilgileri aslında bir nevi lehimize kullanıyorlar. Siz de basit bir ayarla verilerinizi güvence altına alabilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/06/14/google-reboots-ad-settings-tools-to-give-users-more-control-over-their-data/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0