Google'ın Televizyon İzleyerek Dudak Okumada Uzmanlaşan Yapay Zekası

0
0
0
0
0
Google'ın yeni yapay zeka yazılımı bir kez daha insanı alt etmeyi başardı.

Google'ın Birleşik Krallık merkezli yapay zeka geliştirme bölümü DeepMind, Oxford Üniversitesi'ndeki bilim adamları ile yapılan ortak çalışma sonucu dünyanın en gelişmiş dudak okuma yazılımını geliştirmeyi başardı.

Yapay zeka sistemine BBC'nin yerel yayınını saatlerce izleten araştırmacılar, %46.8 oranında doğruluk payına ulaşmayı başardılar. Tabi bu oran beklediğinizin altındaymış gibi gelebilir, ancak profesyonel dudak okuma uzmanları, aynı koşullar altında sadece %12.4'lük başarı gösterebilmekteler. Yani bir diğer değişle yapay zeka bir kez daha insanı yenmeyi başardı.

Şu an için sistemin en büyük rakibi olarak LipNet adlı bir diğer yapay zeka sistemi gösterilebilir. Ancak izleme, dinleme ve heceleme gibi yeteneklere sahip olan DeepMind'ın yazılımı, 110,000 farklı cümle ve 17,500 özgün kelime anlayabilme kapasitesine sahip. Kıyaslama yapmak gerekirse LipNet sadece 51 adet özgün kelime algılayabilmekte.

DeepMind'ın yapay zekalı sistemi konusunda bir numaralı hedefi stabilliğini ve yapabildiklerini arttırarak mobil cihaz uygulamasına kadar kullanım alanını geliştirmek.

Kaynak : http://thenextweb.com/google/2016/11/24/google-ai-read-lips/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0