Google'ın Yapay Zeka Robotları Kendi Aralarında Şifreli İletişim Kurabiliyor

2
2
1
0
0
Google'ın yapay zeka projesi Google Brain ekibinden araştırmacılar, robotların kendi aralarında gizli iletişime geçtiği ilginç bir deney gerçekleştirmişler.

Google Brain ekibinden araştırmacılar, geliştirmekte oldukları yapay zekâ robotlarına kendi aralarında ve insan müdahalesi olmaksızın şifreli iletişim kurmayı öğrettiler. Testlerde kullanılan Alice, Bob ve Eve adlı üç farklı robot, ortak ağlarında kendi yarattıkları kripto yönetimiyle iletişim sağladılar.

Her bir yapay zekâ robotuna farklı bir görev verilen deneyde Alice, Bob’a sadece kendisinin okuyabileceği kripto bir ileti gönderiyor ve Eve isimli hanım kızımız da, bu mesajı çözmeye ve anlamaya çalışıyor. Başlarda Alice fitnesi ve Bob, aralarındaki bu konuşmayı gizli tutmakta zorlanırken, 15,000’den fazla denemeden sonra Alice bu sefer kendisi bir kripto dili oluşturuyor ve Bob’da bu yeni kripto dilini nasıl çözebileceğini öğreniyor. Eve ise 16 bit uzunluktaki bu mesajın ancak yarısını çözebiliyor ve iletinin geri kalan yarısı rastgele tamamlamaya çalışıyor.

Tabi Alice’in nasıl bir kripto dili yarattığı konusunda araştırmacıların bir bilgisi olmadığından, bu sadece ilginç bir deneyim olarak kalacak. Yani "ulan bu bilgisayarla telefon benim arkamdan mı konuşuyor acaba” gibi paranoyalara girmelik bir durum henüz söz konusu değil. :)

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/28/google-ai-created-its-own-form-of-encryption/
2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0