Google'ın Yeni Algoritması Piksel Piksel Anadolu Olan Görselleri Otomatik Netleştirecek

0
0
0
0
0
Google bünyesinde geliştirilen RAISR kısaltmalı bir algoritma sayesinde piksellerine ayrışan fotoğraflar daha net görüntülenebilecek.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık akıllı telefonlar bile bir fotoğraf makinesi kadar başarılı fotoğraflar çekebiliyor hatta bazı akıllı telefonların kamerası DSLR'ların kalitesiyle yarışıyor. Yani demek istediğimiz hemen hemen herkes artık kaliteli bir fotoğraf makinesi sahibi.

Ancak her ne kadar fotoğrafları çekebileceğimiz yüksek çözünürlüklü cihazlara sahip olsak da dosya boyutunun sıkıştırılması, görselin düzenlenmesi derken bazı görsellerin çözünürlüğü düşüyor ya da dijital ortamdaki grafikler yeterli çözünürlükte yapılmamış olabiliyor. Bunun yanı sıra geçmiş tarihlere ait görseller de düşük çözünürlük nedeniyle bulanık görünüyor.

Bu bulanıklık sorunun önüne geçmek için önemli bir adım atan Google, Rapid and Accurate Image Super-Resolution ya da Türkçe karşılığıyla Hızlı ve Doğru Süper Görüntü Çözümleme isimli algoritmasıyla piksellerin aldığı renkten etrafındaki piksellerin de normalde olabileceği rengi ve konumu tahmin edebiliyor, bu tahminleri sayesinde düşük çözünürlüklü görselleri daha da net hale getiriyor.

Peki bu algoritma nasıl kullanılacak?

Şimdilik Google mühendisleri tarafından geliştirme aşaması devam eden bu algoritmanın son kullanıcıya nasıl yansıyacağı belli değil ancak tahminlere göre Google, bu algoritmayı çeşitli servislerine dahil edecek ya da yeni bir uygulamayla görselleri netleştirmeyi sağlayacak. Yine şirketin bu algoritmayı son kullanıcıya sadece Google arama sonuçlarındaki görsellerde kullanma ihtimali de bulunuyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0