Google, iOS İçin Gboard 2.0 Sürümünü Yayınladı

9
5
3
2
1
Google'ın uzun bir süre önce Android ve iOS için kullanılabilir hale getirdiği klavye uygulaması Gboard, her iki işletim sistemi için de neredeyse aynıydı. Ta ki düne kadar. Google, dün yaptığı duyuruyla iOS için Gboard'un 2.0 sürümünü yayınladı.

Google, Gboard 2.0 adını verdiği yeni klavye uygulaması güncellemesiyle kullanıcılara büyük farklılıklar sunuyor. Yeni sürümde klavye arka planından tutun da tuşlara ve kaydırarak yazma özelliğindeki kuyruğun rengine kadar her şey özelleştirilebilecek.

Bu güncellemeye kadar iOS’taki Gboard uygulamasında yalnızca varsayılan temalar ve belirli arka planlar için özelleştirme seçenekleri mevcuttu. Bu sürümün öncesinde Gboard’un Android uygulaması, kullanıcılara farklı tasarım seçenekleri ve özelleştirmeleriyle bir tık öndeydi.

Gboard 2.0 ile gelen yenilikler:

  • Arka plan özelleştirmeleri: Bu özellik Android’de uzun bir süredir bulunsa da iOS kullanıcıları da son güncellemeyle bu özelliğe nihayet kavuştular. Sayı verecek olursak yeni sürüm içerisinde toplamda 28 farklı renk seçeneği bulunuyor.
  • Tuşlar: Önceki sürümde hemen göze çarpmasa da harfler ve semboller arasında (Gönder, Caps Lock, Backspace tuşları da dâhil olmak üzere) hafif farklılıklar bulunuyordu. Güncellenmiş haliyle her bir klavye segmentine 28 farklı renkten birini atayabileceksiniz.
  • Dokunma efekti: Hangi tuşa bastığınızı gösteren tuş dokunma efektinin renkleri özelleştirilebilir hale getirildi.
  • Kaydırmalı yazma özelleştirmeleri: Gboard 2.0 sürümüyle kullanıcılar, parmaklarını harften harfe sürüklerken beliren kuyruğun rengini ve kalınlığını da değiştirebilecekler. Aynı zamanda Google logosundaki renkler arasında değişen bir kuyruk seçeneği de eklenmiş.

Son olarak bahsedebileceğimiz bir diğer Gboard 2.0 yeniliği ise uygulamanın artık kullanıcıların temalarını özelleştirirlerken her bir ayarın hangi değişikliğe sebep olduğunu görebilmeleri için tasarlanmış yeni bir arayüze geçiş yapmış olması. Gboard 2.0'ı aşağıdaki bağlantıyı kullanarak App Store’dan indirilebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theandroidsoul.com/google-announces-glitzy-new-gboard-2-0-for-ios/
9
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
5
3
2
1