Google, Kötüye Kullanımla Mücadele Etmek için Üçüncü Taraf Sitelerin Chrome Uzantılarını Engelleyecek

10
7
6
2
2
Google Chrome uzantıları, hayatımıza girdiği ilk zamanlarda sevilerek kullanılmaktaydı fakat zamanla amacından sapmaya başladı. Google bu duruma müdahale etmeye karar verdi.

Birçok geliştirici, Chrome üzerinden uzantı sunarak işlemlerinizi hızlandırmanızı sağlayabiliyordu, ancak her geliştiricinin bu kadar masum olmadığı ortaya çıktı. Bazı geliştiricilerin yayınladıkları bu uzantılar, zamanla rahatsız edici veya Chrome deneyiminizi aksatan bir hale gelmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl konuyla mücadele etmek için Google, kripto para birimi madenciliğini yasaklamak ve aldatıcı uzantı yüklemelerine karşı makine öğrenimi uygulamak gibi yeni politikalar getirmişti. Bazı adımların atılmasına rağmen kullanıcıların Chrome deneyiminin beklenmedik bir şekilde değişmesine neden olan istenmeyen uzantılar hakkında oldukça fazla şikayet gelmeye devam etmekte.

Google, kendi geliştirdiği uzantılar haricinde geliştiricilerin sunduğu uzantıları yalnızca Chrome'un uygulama mağazasından yükleyebilecekler. Yani artık yeni yayınlanan uzantılar, kullanıcıların otomatik olarak Chrome Web Mağazası girişine yeni bir sekmede yönlendirdiği satır içi yüklemeyi desteklemeyecek.

Kaynak : https://9to5google.com/2018/06/12/google-chrome-extension-installation/
10
7
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
7
6
2
2