Google, Kripto Para Madenciliği Yapan Uygulamaları Play Store'dan Kaldırıyor

13
6
5
3
2
Geliştirici politikalarını güncelleyen Google, kripto para madenciliği yapan uygulamaları Play Store'dan kaldıracağını duyurdu. Kripto para madenciliğini uzaktan yöneten uygulamalara ise izin verilecek.

iOS işletim sisteminin sahibi olan Apple, geçtiğimiz ay aldığı bir karar ile resmi uygulama mağazası olan App Store’dan kripto para uygulamalarını kaldırmıştı. Bugün ise sıra Google’a gelmiş durumda. Android işletim sisteminin sahibi konumunda bulunan şirket, geliştirici politikasını güncelleyerek kripto para uygulamalarına yasak getirdi.

Geliştirici Politika Merkez’inde yapılan açıklamada, ‘’Cihazlarda kripto para birimi madenciliğine izin vermeyiz. Kripto para birimi madenciliğini uzaktan yöneten uygulamalara izin veririz.’’ diyen Google, kullanıcıların izni dışında ya da izin alarak kripto para madenciliği yapan uygulamalara karşı olduğunu açık bir şekilde göstermiş oldu.

Google ayrıca çocuk uygulaması gibi görünen fakat içinde şiddet ve yetişkin içerikli video ve görsellerin bulunduğu uygulamaların da uygulama mağazasından kaldırılacağını belirtti. Ayrıca müstehcen fotoğrafların bulunduğu uygulamalar, seks oyuncaklarını tanıtan uygulamalar, cinsel içerikli uygulamalar ve eskort hizmetleri sunan uygulamalar da Play Store’dan kaldırılacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-bans-cryptocurrency-apps-from-the-Google-Play-Store-along-with-many-others_id107124
13
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
13
6
5
3
2