Google Lens Yakında Fotoğraflardaki Matematik Sorularını Çözebilecek

50
5
3
1
1
Matematikle sorun yaşayanların hayatını oldukça kolaylaştıracak olan yeni Google Lens özelliği yakın gelecekte hayatımıza girecek. Bu özellik sayesinde fotoğraflardaki matematik sorularını Google Lens çözecek.

Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla birlikte dünyanın önemli bir kısmında eğitim uzaktan eğitime dönmüştü. Bu süreçte Google da özellikle genç öğrencilerin ve ailelerinin rahat etmesi için peş peşe çeşitli uygulamalar yayınlamaya başladı.

Daha önce 3 boyutlu anatomi modelleri ve hücre yapıları için bir artırılmış gerçeklik kullanan Google, şimdi Google Lens uygulamasına yeni bir özellik daha ekliyor. Bu yeni özellik ise fotoğraflardaki matematik problemlerini çözmeyi sağlıyor.

Matematik ödevlerine Google desteği

google lens

Google, bu uygulama için mobil öğrenme uygulaması Socratic’ten destek aldığını söylüyor. Bu özellik ise basitçe bir fotoğraf çekerek fotoğraftaki matematik sorusunu çözebilmeyi sağlıyor. Özellik geldiğinde tek yapmanız gereken ders materyalinin bir görüntüsünü çekip çözülmesini istediğiniz denklem veya soruyu taramaktan ibaret olacak.

Lens ayrıca kullanıcılara, yeni özelliği kullanarak matematik sorularını nasıl çözebileceklerini de adım adım anlatacak. Böylece matematik sorularının çözümü için harcanan zaman çok daha azalmış olacak.

Ana fikir ise zorluk çıkaran matematiksel konseptlerin kolayca çözülebilmesini sağlamak. Öte yandan firma özelliğin ne zaman aktif olarak kullanıma gireceğini açıklamadı. Socratif ise iOS ve Android’de ayrı bir uygulama olarak hizmet veriyor.

Uygulamayla sorunları çözmek

google lens

Her ne kadar matematik sorularını zorlanmadan, bir uygulama yardımıyla çözmek ilk başta cazip gelse de uygulamanın amacı insanların ödevlerini Google Lens’e yaptırması değil. Buradaki amaç öğrencilerin soruların nasıl çözüleceğine dair bilgi edinmesini sağlamak.

Matematiksel konseptler işlemler yapmaktan ziyade düşünce şeklinin geliştirilmesi temeline dayanır. Google Lens’in yeni özelliği gibi işlem yükünü hafifletecek olan özellikler sayesinde kavramsal öğrenme daha çok artabilir. Şu aşamada Google’ın uygulamayı hangi ülkelerde ve hangi şekilde devreye sokacağı bilinmiyor. Zaman ilerledikçe bu konuda daha fazla detay ortaya çıkacaktır.

Kaynak : https://pocketnow.com/google-lens-will-soon-be-able-to-solve-math-problems-from-a-photo
50
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
50
5
3
1
1