Google, İnterneti Yavaş Olan Ülkeler İçin "Lite" Modunu Çıkarttı !

0
0
0
0
0
Hava durumunu merak ediyor ve internetinizin yavaş olma sebebiyle nasıl olacağını öğrenemiyormusunuz? İşte çözüm olarak bu haberimizde sizlere Google’nin Lite modunu anlattık.

İnternetin bazı ülkelerde güvenli olmadığını açıkca söyleyebiliriz. Gelişmekte ve piyasası yükselmekte olan ülkeler geniş bantlara sahipler, ancak bu ülkeler 2G ve 3G’nin yavaş bağlantısına maruz kalıyorlar. Google, farklı internet servisleri üzerinden araştırmalarla birlikte, bu durumu düzeltmek için gereken çalışmaları yapıyor. Öne çıkan uygulamalarla birlikte haber, hava durumu başta olmak üzere insanların dünyada yaşanıp, biten olayları hızlı bir şekilde öğrenebilmeleri için Lite modunu çıkarttı..




Lite modu, internetiniz düşük seviyede olduğu zaman otomatik olarak devreye giriyor. Dilerseniz içeriklere daha hızlı ulaşmak için manuel olarakta Lite modunu etkinleştirebilirsiniz. Google nin bu yeni başarılı çalışması sayesinde, insanlar öğrenmesi gereken bilgiyi çabucak öğrenebiliyor. Bu noktada Facebook'un daha önceden başlattığı hem bağlantısı zayıf hem de düşük özellikli mobil cihazlara göre alternatif uygulama olan Facebook Lite'a benzerliği de dikkat çekiyor.

Ayrıca gelişmiş olan ülkeler olarak kabul edilen Kore, Japonya, Amerika ve bir çok dünya ülkeleri 5G nin ilk denemelerini yaptı, yapıyor. daha yüksek hız diyebileceğimiz hızları bile göremeyen ülkeler arasında başlıca Afrika, Asya, Hindistan ve daha niceleri yer alıyor. Türkiye olarak ortalamalarda kaldığımız bu tabloda, Google Lite'ın daha çok düşük hızlara sahip ülkelere göre bir uygulama olduğunu düşünebiliriz.

Fakat ülkemizde birçok noktada yaşanan mobil veri hızlarının yetersizliği noktasında acil bir arama yapmanız gerekirse Google'ın Lite modunu kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://androidcommunity.com/google-news-lite-mode-announced-for-regions-with-slow-internet-access-20160928/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0