Google, Material Design'ı Herkesin Ulaşabileceği Hale Getiriyor

1
1
0
0
0
Google tarafından üretilen ve hala kullanılan Material Design, tanıtılan yeni geliştirici araçlarıyla birlikte daha akıcı ve canlı hale getirilecek.

Google tarafından iki yıl önce başlatılan Material Design -yani Malzeme Dizaynı- uygulamaların sadece nasıl göründüğüyle değil, nasıl hissettirdiğiyle de ilgileniyor. Tasarımcıların bu dizayn filozofisine daha iyi hakim olabilmeleri adına yayınlanan yeni uygulamalar, işleri oldukça kolaylaştıracak.

Tasarımın sadece görünüş değil, bir şeyin nasıl çalıştığını belirleyen çok önemli bir faktör olduğunu söyleyen Steve Jobs, bu konuda Google Tasarım Yönetici Vekili Matias Duarte’yi etkilemiş görünüyor. Materyal dizayn ile ilgili, “Material sadece görünüş değil, kullanıcının uygulamayla etkileşime geçiş yolu” diyen Duarte, tasarımcıların bu aşamada çok daha iyi işler başarmasını desteklemek adına çalışmalar yürütüyor.

Google’ın yeni sayfası material.io içinde bulunan 4 farklı uygulama, tasarım öncesinde, sırasında ve sonrasında geliştiricilere destek sağlıyor. İlk uygulama olan Gallery, projenizi diğer tasarımcılarla paylaşarak fikir alışverişinde bulunmanızı sağlıyor. Ardından gelen Remixer ise, uygulamanız henüz tasarım aşamasındayken tamamlanmış gibi etkileşime geçebileceğiniz bir uygulama ile sizi karşılıyor. Burada, uygulamanızdaki eksikleri görmeniz ya da çalışmanızın nasıl gittiğini çok erken zamanlarda görmeniz mümkün. Üçüncü uygulama olan Resizer, adından da anlaşılacağı üzere uygulamanızı farklı platformlarda ve farklı boyutlarda size göstererek olası hataları görmenizi sağlıyor. Son olarak Stage uygulaması, uygulamanızdaki hareketleri daha tamamlanmadan takip etmenizi ve bunu ekibinizle ortak olarak geliştirmenizi sağlıyor. Stage için bir erken demo aracı da diyebiliriz.

Uygulamaların sanal değil de gerçek dünyada kullandığınız bir alete dönüşmesini isteyen Google, uygulamalarındaki objelerde fizik kurallarının geçerli olmasını, bu kurallara uyan geçişler ve efektlerin oluşturulmasını istiyor.

Google tarafından yayınlanan Material Design tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca Malzeme Dizaynı'na uygun olarak tasarlanan Webtekno uygulamamızı da videonun altından indirebilirsiniz.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/26/13418012/google-material-design-stage-gallery-pixate
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0