Google’ın Sessiz Sedasız 22 Milyon Dolar Para Yatırdığı Mobil İşletim Sistemi: KaiOS

27
23
11
3
2
Google, mobil cihazlarla olan ilişkisini daha da arttıracak işlerin peşinde koşuyor. Dev şirket, kendine has çözümler ve yerel uygulamalarla desteklenen bir işletim sistemi üreten firma KaiOS’a tam 22 milyon dolar yatırım yaptı. Bu işletim sisteminin görevi, Google uygulamalarını klasik telefonlara getirmek.

KaiOS adındaki bir şirket, akıllı telefonlarda bulunan bazı işlevsel uygulamaların geleneksel cep telefonlarında çalışmaları için işletim sistemi geliştiriyor. Örneğin Nokia’nın yeniden üretmeye başladığı klasik muz telefonunda Android yok, ancak KaiOS’un işletim sistemi var. Bu da cihazda WhatsApp gibi popüler uygulamaların yanı sıra, Google’ın uygulamalarını da çalıştırmayı mümkün kılıyor. Yani cihaz akıllı değil ama işletim sistemi sayesinde daha kullanışlı oluyor. 

Google sessiz sedasız yaptığı yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek KaiOS’un şirketine tam 22 milyon dolar verdi. KaiOs CEO’su Sebatien Codeville, “Bu yatırım, KaiOS’nin akıllı telefonların özelliklerini taşıyan klasik telefonlarını yaygın hale getirecek. Özellikle de gelişmekte olan pazarlarda ve internete erişimi olmayan insanların bulundukları yerlerde gerçek bir alternatif yaratacak” dedi. KaiOS’un Asya ve Afrika gibi internet konusunda en çok sıkıntı yaşayan bölgelerde aktif olarak kullanılması planlanıyor.


KaiOS ile Google Asistan çalıştıran bir Nokia

Geçtiğimiz yıl 1.6 milyar adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında ise akıllı olmayan klasik telefonlardan 450 ila 500 milyon adet satıldı. Yani hala aktif bir pazar var, boşluğu en verimli şekilde dolduran kazanacak. Google ise bu alana KaiOS ile adım atmış durumda. Şirketin satışları şu anda hızla büyüyor. 

Örneğin Hindistan’da Android’in ardından en çok kullanılan işletim sistemi iOS değil, bildiğiniz klasik işletim sistemli telefonlar. Bu bölgede KaiOS’li cihazlar 40 milyondan fazla satış yaptı.

Google popüler hizmetlerini akıllı telefonlarda yaygınlaştırdığı uygulamalarını KaiOS sayesinde alternatif pazarlara da sunma merakı içerisinde. Halihazırda zaten Google uygulamaları bu işletim sisteminde çalışsa da yapılan yatırım Google’ın yaptırım gücünü arttıracaktır.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/27/google-kaios/
27
23
11
3
2
Emoji İle Tepki Ver
27
23
11
3
2