Google, Mobil Öncelikli Endeksleme Sistemini Tüm Web Siteleri İçin Aktif Etti

6
4
3
1
0
Geçtiğimiz yıllarda Google'ın üzerinde durduğu mobil öncelikli indeksleme sistemi tamamen aktif hale geldi. Google yaptığı duyuruda, artık tüm web siteleri için bu sistemin işleyeceğini söyledi.

2018 sonlarına doğru Google, ‘mobil öncelikli’ endeksleme işleminden bahsetmişti. Bu endeksleme işlemi temelinde, arama sonuçlarında mobil desteği veren web sitelerinin daha önce gözükmesidir. İşlem öncelikle, Google arama sonuçlarının yarısı için uygulanmıştı. Google yaptığı duyuruda, mobil öncelikli endeksleme işleminin tüm web siteleri için 1 Temmuz 2019’da başlayacağını söyledi.

Bu demek oluyor ki, Google’ın örümcekleri (Web sitelerinin içeriğini endeksleyen botlar) site içeriğini, mobil sayfalar için endekslemeden önce, sitenin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edecek ve arama sonuçlarını buna göre optimize edecek.

Mobil öncelikli endeksleme ilk olarak 2016’da Google tarafından duyurulduğundan beri çok yol katetti. 2017 yılında, küçük çaplı ama çok bilinen web siteleri üzerinde test edilen bu sistem, günümüzde artık bütün web siteleri için uygulanacak.

Yapılan çalışma, mobil uyumlu sitelere öncelik veren ilk çalışma değil. Bundan daha önce Google’ın mobil uyumlu sitelerin artması için yaptığı bazı çalışmalar mevcut.

Site sahipleri Google’ın URL Denetleme Aracı’nı kullanarak, sitelerinin hangi bölümlerinin ne zaman endekslendiğini görebilirler. Aynı zamanda Google, sitenizi nasıl mobil öncelikli endeksleme algoritmasına uygun hale getireceğini anlatan bir rehber de sundu.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/28/google-makes-mobile-first-indexing-the-default-for-all-new-domains/
6
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
3
1
0