Google, OIS Olmayan Pixel'in Kamera Testinde Aldatmaca mı Yaptı?

0
0
0
0
0
Google tarafından dün tanıtılan Pixel ailesinde OIS desteği olmadan DXOMark'ta aldığı skor kafalarda soru işaretleri olmasına sebep oluyor.

Google tarafından dün Pixel ve Pixel XL adlı iki telefon tanıtıldı. Tanıtım etkinliğinde kameranın ve video kalitesinin üzerinde duruldu. Cihaz hakkındaki tüm bilgileri aşağıdaki haberden inceleyebilirsiniz.

Kamera hakkında bugün daha detaylı bilgiler elimize ulaştı. 12,3 MP olan ana kamera sensörü, en saygın kamera derecelendirme servisi kabul edilen DxOMark Mobile testinden 89 skor alarak şimdiye kadar test edilen en iyi mobil cihaz olma statüsüne yerleşti.

Bu muhteşem test sonuçlarının yanında kameranın Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) teknolojisine sahip olmayışı ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu. İçerisinde gimbal olarak tanımlandırılan bir sisteme sahip olan OIS teknolojisine sahip cihazlarda, el titremeleri gibi minimal titreşimlerde kamera hareket etmeyip sabit kalarak görüntünün titremesini engelliyor. Ancak Pixel telefonlarında Google, bu OIS teknolojisi yerine dijital görüntü sabitleme sistemi barındıran bir yazılım desteği sağlıyor.

Bu teknoloji olmadan Pixel’in video departmanında da en yüksek skoru alması, kafamızda “Acaba test sonuçlarına Google tarafından müdahale edildi mi?” gibi sorular oluşturmuyor değil. Sonuçta DXOMark testlerinde OIS de skor bazında bir artı sağlarken 89 puan gibi rekor bir puan alan Google Pixel'in OIS olmadan bu skoru alması dikkat çekmeye devam edecek gibi.

Yeni Pixel ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Acaba Google gerçekten derecelendirme servisiyle bir anlaşmaya gitmiş olabilir mi?

Kaynak : http://www.androidpolice.com/2016/10/04/pixel-pixel-xls-cameras-will-not-optical-image-stabilization-ois/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0