Google, Önümüzdeki Sene Orta Segment Bir Akıllı Telefon Çıkarmaya Hazırlanıyor

11
4
4
1
1
Google, 2019’da amiral gemisi sınıfında çıkaracağı Pixel 3 cihazı dışında orta-üst segment için farklı bir Pixel cihazı çıkarabilir.

Google, bu sene akıllı telefon üretimini bir kademe yukarıya taşımayı hedefliyor. Genelde yalnızca amiral gemisi sınıfında telefonları piyasaya süren şirket, 2019’da orta sınıf bir telefonla daha farklı sektörlere de yönelebilir. Şu sıralar Pixel 3’le ilgili pek çok sızıntı çıkıyor olsa da Google’ın 2019 için çok daha detaylı bir hazırlık yaptığı düşünülüyor.

Pixel 3 dışında çıkacak yeni orta sınıf telefonun hangi özelliklere sahip olacağı tam olarak bilinmiyor, ancak söylentilere göre cihazın Qualcomm’un orta-üst sınıf için sunduğu Snapdragon 710 yonga setini kullanacağı düşünülüyor. 2019’un ilk yarısında duyurulması beklenen akıllı telefonun pek çok açıdan Pixel cihazlarına benzeyeceği, ancak onlardan daha uygun bir fiyat tarifesiyle satışa sunulacağı belirtildi.

Günümüze kadar Pixel cihazları genel olarak Apple, Samsung gibi üreticilerin çıkardıkları amiral gemileriyle yarıştılar. Bu yarışta güzel de yer edinen Google, tıpkı Apple gibi orta segment telefon sektörüne girmedi. Ülkemizde hala resmi satışı bulunmayan Pixel cihazlarının, bu yeni orta segment telefonla beraber geleceğini öngörebiliriz. Üst düzey fiyatından ve ülkemizdeki yüksek döviz kurundan dolayı amiral gemisi satışlarında bir gelecek görmeyen Google, yeni çıkaracağı telefonla Türkiye gibi pazarlara giriş yapabilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/google-could-be-working-on-a-mid-range-pixel-phone-for-next-year
11
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
4
1
1