Google Önümüzdeki Yıl Tamamen Yenilenebilir Enerjiye Geçecek

0
0
0
0
0
Google Önümüzdeki Yıl Tamamen Yenilenebilir Enerjiye Geçecek
Veri merkezlerinin çevre dostu olması konusunda önem gösteren Google, tüm veri merkezlerinin enerjisini %100 yenilenebilir kaynaklardan karşılamak istiyor.

Dünya uzun zamandır fosil yakıtlar gibi kaynaklardan elde edilen enerjilerin çevreye ciddi anlamda zararlar verdiğinin ve bu zararların ileride kendine oluşturacağı tehditlerin farkında olduğu için uzun zamandır yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji sağlama konusunda ciddi adımlar atıyor.

Bu alanda önemli çalışmalar yürüten Google, TechCrunch'ın haberine göre önümüzdeki yıl tüm veri merkezlerini yenilenebilir enerjiden güç alan çevre dostu merkezlere dönüştürmek istiyor. Halihazırda bu alanda çalışmalar yürüten Google'ın hedefi çevreye zarar vermeyen bir veri merkeziyle tüm dünyaya hizmet etmek.

Peki Google bunu başarabilecek mi?

Google tüm servisleriyle birlikte dünyanın en büyük veri merkezine sahip şirketlerinden bir tanesi, haliyle de Google'ın tüm veri merkezlerine yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji sağlaması zor bir durum. Söylenene göre Google bunun için en az bir amazon ormanı büyüklüğünde solar panel çiftliğine ve diğer alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç duyacak.

Ancak Google'ın bu alanda kararlı olduğunu ve yürüttüğü çalışmaların olumlu ilerlediini hesaba katarsak Google önümüzdeki yıl bunu başararak tamamen çevre dostu veri merkezlerine sahip olabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0