Google, Pentagon İle Anlaşmasını Yenilemeyeceğini Açıkladı

18
2
1
1
1
Google, son dönemde zor günler yaşıyor. Yeniliklere ve gelişmelere hız kesmeden devam eden ve sorunsuz görünen şirkette aslında çalışanlar büyük bir protesto gerçekleştiriyordu ve bu pahalıya patladı.

Geçtiğimiz günlerde, Microsoft'un bağımsız geliştiriciler platformu GitHub'ı satın aldığını öğrenmiştik. Microsoft için büyük bir adım olarak görülen bu birleşme, şirketin Apple ve Google arasında geçen mobil işletim sistemleri rekabetine dahil olmayı hedeflemesine yorulmuştu. Ancak bazı çevrelerde, aynı dönemde Google'ın da GitHub ile görüştüğü ve şirketi satın almak istediği söyleniyordu.

Tüm bunlar yaşanırken de Google'ın 'iç işleri' ile ilgili büyük bir sorunu vardı ve iddialara göre şirketin dikkati bu sorunlarda olduğundan GitHub'ı elden kaçırdı. Bu iç sorun ise şirketin Pentagon ile anlaşma sağladığı ve 'savaş için' yapay zeka geliştireceği proje yüzünden ortaya çıkmıştı.

Google çalışanları 'teknolojiyi savaş için geliştirmeyi' reddederek, anlaşmanın iptal edilmesi için protestoya başlamış ve CEO'larına mektuplar yağdırmıştı. Bir tür krize sebep olan bu durum, Google Cloud CEO'su Diane Greene'in, anlaşmanın yenilenmeyeceğini açıklamasıyla normale döneceğe benziyor.

Ancak GitHub'ı Google'ın değil Microsoft'un satın almasının tek sebebinin bu olmadığı düşünülüyor. GitHub'un kurucusu Chris Wanstrath ile Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın birbirlerine yakın olmalarının da anlaşmayı etkilediği iddia ediliyor.

Microsoft ise tüm bu olaylar yaşanırken, en şanslı taraf oldu ve gelecekte pek çok projesi için kendine büyük katkı sağlayacak GitHub'ı bünyesine katmayı başardı. Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin de veri paylaşımına dahil olduğu GitHub, Microsoft'a uygulama geliştiriciliği anlamında hayli yol katettirecek.

Kaynak : https://bgr.com/2018/06/28/google-github-microsoft-deal-almost-ours/
18
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
1