Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL İndirimlerini Sonlandırıyor

4
2
2
1
0
Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerine uyguladığı indirimleri sonlandırırken eski modellerini de satıştan kaldırdı.

Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL telefonlarına uyguladığı indirimleri sonlandırıyor. Son alınan bilgilere göre, Pixel 2 Google Store’dan kaldırıldı ve eski Pixel 2 bağlantısı artık kullanıcıları Pixel 3 modelinin sayfasına yönlendiriyor.

Pixel 2 XL, Google’ın şimdiye kadar ürettiği telefonlar arasında en çok ses getiren modeldi. Telefon diğer Pixel modellerinde olduğu gibi çok iyi bir saf Android sürümü, hızlı güncelleme özelliği ve gelişmiş bir kameraya sahipti. Ancak bunlara ek olarak Google’ın alüminyum kaplama gövdeye sahip son telefonuydu. Alüminyumu hatırlar mısınız? Düşen telefonların kırılmadığı güzel günlerdi.

Pixel 2 XL’ı serinin diğer ürünlerinden ayıran asıl özelliğiyse, modelin Google’ın tasarladığı telefonlardan iPhone’a benzemeyen, eşsiz bir tasarımı ve ince çerçevesi bulunan tek telefon olmasıydı. Türünün tek örneğiydi anlayacağınız.

Pixel 2 ve Pixel 2 XL’ın satıştan kalkmasıyla beraber, Google, giriş seviyesinde bir fiyat sunarak “dünyanın en pahalı akıllı telefon satıcısı” unvanını neden koruduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. Birçok üretici yeni modelleri çıkardığı gibi eski modellerine indirim uygularken Google yeni modelini çıkardıktan kısa bir süre sonra eski modellerinin üretimini durdurmayı tercih etti.

Eski Pixel 2 modeli 649 dolardan satılırken, modelin piyasadan çekilmesiyle beraber Google’ın önerdiği perakende satış fiyatı 800 dolara çıktı. Apple ise orta segmentli telefonu 2016 çıkışlı iPhone 7’yi 449 dolardan, iPhone 8’i ise hala 599 dolardan satıyor. Daha modern bir tasarım arayanlar için de, Apple daha fiyatlı olması için tasarlanan XR modelini, ABD’de 749 dolardan satışa sunuyor.

Kaynak : https://arstechnica.com/gadgets/2019/04/google-discontinues-the-pixel-2-its-cheapest-phone-now-starts-at-800/
4
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
1
0