Google Pixel 3 Serisine Android Q Beta 2 ile Birlikte DSDS Desteği Geliyor

6
1
1
0
0
Pixel 2 serisi akıllı telefonlarına eSIM desteği sunan Google, bu özelliği Pixel 3 ve Pixel 3 XL'de de kullanıcılara sunmuştu. Fakat cihazlara eklenen bu özellik, çift SIM kartın yalnızca birinin bekleme modunda çalışmasını sağlayan Dual SIM Single Standby (DSSS) desteği sunuyordu. Google, bugün yayınladığı Android Q Beta 2 ile Pixel 3 serisine Dual SIM Dual Standby (DSDS) desteği getirdi.

Bilindiği gibi Google'ın Pixel 3 cihazları eSIM özelliğiyle birlikte geliyor fakat bu cihazlarda daha önce eSIM ve SIM kartları aynı anda bekleme modunda kullanmak mümkün değildi. Google Pixel 3 kullanıcılarının bir süredir gelmesini beklediği DSDS desteği, nihayet Android Q Beta 2 güncellemesiyle kullanıcılara sunuldu.

eSIM ve SIM kartını aynı anda kullanmak isteyen Pixel 3 kullanıcılarının daha önce SIM'lerden birini devre dışı bırakması gerekiyordu. Gelen güncellemeyle birlikte sunulan DSDS desteği, hem eSIM hem de SIM kartları aynı anda bekleme modunda kullanmaya imkan tanıyor.

DSDS desteğinin yalnızca bekleme modu için geçerli olduğunu, iki SIM'in aynı anda veri akışı yapabilmesi için Dual SIM Dual Active (DSDA) desteğinin gerektiğini belirtelim. Pixel 3 cihazınızda DSDS desteğini aktifleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Google Pixel 3 cihazınızda 'Ayarlar'a gidin.
  2. 'Ağ ve İnternet' seçeneğinin üzerine tıklayın.
  3. 'Mobil Ağ' seçeneğinin yanındaki '+' sembolüne tıklayın ve ikinci operatörü ekleyin.
  4. Bu aşamada cihazı yeniden başlatmanız gerektiğini gösteren bir uyarı alacaksınız. 'Tamam' seçeneğine tıklayarak cihazı yeniden başlatın.
  5. Pixel 3 cihazınız yeniden başladığında DSDS desteği aktif olmuş olacak.

DSDS desteğini aktif eden kullanıcılar; çağrılar, mesajlar ve veri akışı için tercih edilen SIM'i güncelleme şansına sahip olacaklar. Google'ın 2019'un Ekim ayında tanıtması beklenen Pixel 4 cihazlarında, bu özelliği bir adım öteye taşıyarak DSDA desteği sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/279281/google-pixel-3-dual-sim-dual-standby-android-q-beta.html
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0