Google, Pixel 3a İçin Bir Ayda İkinci Android 10 Sürümünü Yayınladı

12
3
1
0
0
Google, bu ayın başlarında pek çok Pixel telefonu için Android 10 sürümünü yayınlamıştı. Üzerinden henüz 3 hafta geçmiş olmasına rağmen bazı Pixel 3a kullanıcıları, telefonlarında yeni bir Android sürümü için bildirim aldıklarını ve sürümün ne olduğunu anlamadıklarını rapor etti.

Google, eylül ayının başlarında Android 10 güncellemesini başlatmış ve hemen hemen tüm Pixel cihazları için bu güncellemeyi yayınlamıştı. Ancak henüz güncellemenin üzerinden 1 ay geçmemişken Google, yeni bir güncelleme için Pixel kullanıcılarına bildirimler göndermeye başladı.

Yeni güncelleme, QP1A.190711.020.C3 paket kodu ile görünüyor ve boyutu 1188,2 MB. Ancak bu güncelleme gerçek bir değişiklik sunmuyor ve verilen bilgi, normal Android 10 güncelleme listesiyle aynı olduğunu belirtiyor: karanlık mod, akıllı cevap vs.

Güncellemenin neden geldiği bilinmiyor

Pixel 3a Android 10

Göze çarpan bir değişikliğin bulunmadığı ve önemsiz sayılan bu güncellemenin, yeni sürümle ilgili hata gidermeleri ve iyileştirmeleri içerebileceği düşünülüyor. Bu noktada bazı kullanıcılar, bu ayın başlarında Android 10'u yükledikten sonra Pixel telefonlarında meydana gelen ölü sensörleri rapor etmişlerdi.

Bu raporlar ise yakınlık sensörleri, aktif kenar işlemleri, otomatik döndürme ve otomatik parlaklığın çalışmayı reddettiğini veya düzgün çalışmadığını belirtiyordu. Dolayısıyla henüz hakkında bir şey bilinmese de güncellemenin bu sorunlarla ilgili olduğu düşünülüyor

Geçtiğimiz günlerde Android 10’u alan Google cihazları:

  • Pixel
  • Pixel XL
  • Pixel 2
  • Pixel 2 XL
  • Pixel 3
  • Pixel 3 XL
  • Pixel 3a
  • Pixel 3a XL

Android’in en öne çıkan özelliği “karanlık mod” olmuştu. Bunun yanında Google, akıllı cevap özelliğini de bu güncellemeyle sunmuştu. Bu özellik, cevap vermenin yanı sıra bir konum veya video linki atıldıysa bildirime tıklayarak anında Haritalar’ı ya da YouTube’u açmaya olanak sağlıyor.

Yine bu noktada geçtiğimiz günlerde Android 10 güncellemesini alması beklenen Samsung cihazlar açıklanmıştı. Bu listeye de bu bağlantıdaki haberimiz üzerinden ulaşabilir, Android 10’u muhtemelen alacak olan Samsung telefonları görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_pixel_3a_phones_are_now_receiving_an_android_10_update-news-39343.php
12
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
0
0