Google, Pixel 4'te Apple'ın Yolundan Gidecek: Parmak İzine Elveda

19
14
4
3
2
Haberlerimizde kullandığımız "Pixel 4 hakkında çok fazla sızıntı olmadı" sözlerini geri almak zorunda kalacağız gibi görünüyor zira cihaz hakkında giderek daha da önemli detaylar oraya çıkıyor. Bugün ortaya çıkan bilgilerde Google'ın yeni cihazının 90 Hz ekrana ve Face ID benzeri bir yüz tanıma teknolojisine sahip olacağı iddia edildi.

Dün sizlerle paylaştığımız Google Pixel 4 Hakkındaki Her Şey başlıklı haberimizden hatırlayabileceğiniz üzere Pixel 4'ün bomba özelliklerle geleceğini görmüştük. Her ne kadar Google bilgileri sızdırmama konusunda dikkatli davranmış olsa da iPhone etkinliği yaklaştıkça ortaya çıkan bilgiler ciddi şekilde artmaya başlamıştı.

Etkinlikten sonra da sızıntıların arkası kesilmek bilmiyor olacak ki bugün de yeni bilgiler internette yayıldı. Buna göre çentiksiz bir tasarımı olacak olan Google'ın yeni cihazının ekranı, 90 Hz yenileme hızıyla karşımıza çıkacak.

Görüntüler, Çin'in Facebook'u Weibo'da paylaşıldı:

pixel 4

Weibo'da yayınlanan fotoğrafların ilkinde cihazın "Yüz Kilidi" kurulum aşamasını görüyoruz. Yazılar Çince olduğundan çevirilerde hata olabilir ancak ekran görüntüsünde bu giriş yöntemini kullanırken normal gözlük veya güneş gözlüğü takabileceğiniz yazdığını söyleyebiliriz. Ayrıca "Yüz Kilidi"nden elde edilen verilerin cihazda güvenli biçimde dâhili olarak depolanacağı ve kullanıcı tarafından istenildiği takdirde silinebileceği belirtiliyor.

Diğer detayları anlamak biraz zor fakat göz hareketleri ve size benzeyen diğer aile bireylerinin telefonu açıp açamayacağı ile ilgili birtakım bilgiler yer alıyor. Göz hareketi olayı büyük olasılıkla fotoğraftan ziyade gerçek bir yüzü algılamayı sağlayacak. Aile bireyleriyle alakasıyla çok bir şey anlaşılmıyor.

Google, parmak izinden vazgeçiyor:

pixel 4

Yine Weibo'da yayınlanan bir başka görüntüde ise cihazın Güvenlik ayarlarını görüyoruz. Burada dikkat çeken detay ise herhangi bir şekilde parmak izinden bahsedilmiyor oluşu. Daha önce ortaya çıkan hiçbir görüntüde parmak izi sensörü görmediğimiz için sensörün ekranın altına gömülmüş olacağını düşünüyorduk fakat görünen o ki Google, Apple'ın yolundan gitmiş ve tüm güvenliği Yüz Kilidi özelliğine bağlamış.

Pixel 4 XL Özellik tablosu:

pixel 4 XL özellikleri

Son olarak Pixel 4 XL'nin cihaz bilgilerini görüyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere telefon, kesin olarak 90 Hz'lik yenileme hızına sahip bir ekranla gelecek. Daha önce belirtmiş olduğumuz 3040x1440 çözünürlük, 540 ppi yoğunluğa sahip 6,23 inçlik 19:9 oranında ekran da burada net bir biçimde yazılmış.

Elbette Google'ın bizi son saniyeye kadar şaşırtma ihtimali var fakat bunun daha önce neredeyse hiç gerçekleşmediğini düşününce Pixel 4'ün nasıl geleceğinden eminiz demekte çok bir sakınca görmüyoruz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-pixel-4-leak-face-unlock-90hz/
19
14
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
19
14
4
3
2