Google'ın Amiral Gemisi Pixel 4 XL Hakkında Bilinen Her Şey

27
4
4
3
1
Teknoloji devi Google, yeni Pixel serisi üzerine çalışırken telefonlara ait yeni bilgiler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Google'ın en üst segment telefonu Google Pixel 4 XL'ye dair tüm özellikler ortaya çıktı. Biz de sizler için bu özellikleri derledik.

Geçen seneyi hatırlayacak olursanız Google Pixel 3 ailesi, sene içerisinde en çok sızıntıya maruz kalan cihazlardan biri olmuştu. Elbette bu durum diğer telefonlar için çok farklı değilken, Pixel konuyu farklı bir boyuta taşımıştı. Hatta öyle ki Google sahnede çıkıp "Pixel 3'ü zaten biliyorsunuz, biz de tanıtmış olalım" dese yeriydi. ABD'li dev, bu sene biraz daha 'gizli' davrandı ve Pixel 4'ün arka tasarımını kendini yayınladı.

Her ne kadar geçen seneki gibi olmasa da Pixel 4'ün de her özelliği netlik kazandı gibi. Google'ın yeni telefonuna erişim izni olan bir kaynak, telefonu çalışırken gösteren fotoğrafları gün yüzüne çıkardı. DevCheck Donanım ve Sistem Bilgisi uygulamasının açık olduğu telefonla, böylece tüm özellikleri öğrenmiş oluyoruz.

İşlemci ve RAM

pixel 4

Açık olan uygulamada görüyoruz ki, Google Pixel 4; son 6 aydır çıkan her amiral gemisi telefonun kullandığı Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisini kullanıyor. 7 nanometrelik mimariyi kullanan bu işlemcinin grafik birimiyse Adreno 640 olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemci belli olsa da, maalesef RAM miktarı yazmıyor. Fakat daha önceki bilgilerimizi kullanarak bu konuda da neredeyse kesin bir yorum yapabiliyoruz. Google, telefonun yeterince pürüzsüz çalışabilmesi için minimum olarak 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kullanmayı tercih edecek. Bununla birlikte 8 GB RAM'e sahip bir versiyonun da çıkacağı söylentiler arasında bulunuyor.

Çentiksiz ekran

İç donanımı bırakıp telefonun dışına baktığımızda, Pixel 4 XL'nin günümüz şartlarında normal sayılabilecek 6,23 inçlik OLED bir ekranla geleceğini biliyoruz. Bugün ortaya çıkan bilgiler de bunu doğrular nitelikte. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz sene çıkan Pixel 3 XL'nin ekran boyutu 6,3 inçti. Bu sene ufak bir küçülme gözlemlenmiş. Bu da bir şey demek: piksel yoğunluğu artmış.

19:9 ekran oranına sahip olacak olan Pixel serisinin XL modeli, 2960x1440 piksel çözünürlüğe sahip olacak. 540 ppi yoğunluğa denk gelen bu sayı, oldukça iyi bir ekranla karşılaşacağız anlamına geliyor. Ekranın çentiksiz olması da, uzun süredir birçok üreticiden görmediğimiz bir hareket. Bu konudaki yorumu ise size bırakıyoruz.

Kamera

pixel 4

Google, Pixel'i üretmeye başladığından beri kamera konusunda neredeyse birincilikten hiç düşmedi. Her ne kadar Huawei, Samsung ve Apple birbirleriyle çok sıkı rekabet etseler de, Google hep en yenilikçileri oldu. Night Sight ile gece modunu ayrı bir dünyaya taşıyan Google, en sonunda diğer firmaların baskısına boyun eğmiş olacak ki, telefonda birden çok kamera kullanmaya karar vermiş.

Telefonun arka tarafında 3 sensörü fakat 2 kamerası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 12 MP'lik standart kamera, diğeri ise 16 MP'lik telefoto kamera. Bu telefoto sensörünün ne kadar yakınlaştırma yapacağı kesin değil, fakat Super Res Zoom adı verilen dijital kayıpsız yakınlaştırmanın 8x olacağı biliniyor. Bu da telefoto sensörünün 2x optik yakınlaştırmaya sahip olduğu tahminini güçlendiriyor.

Telefonda 3 sensör bulunuyor demiştik. Kameralar haricindeki üçüncü sensör ise 'spectral sensor' adını almış. Bunun da ne olduğu kesin değilken en mantıklı tahmin, Note10 ve P30 Pro'da da bulunan ToF sensörü olması. Böylece Google, portre modunda yeni lider haline gelebilir.

Samsung, Galaxy Note10 serisi ile birlikte daha önce hiçbir üreticinin yapmadığı bir şeyi başardı ve Audio Zoom özelliğini telefonuna ekledi. Bu özellik yakınlaştırma yaptığınız zaman, ses kaynağını da ona göre algılıyor ve kayda aldığı sesi düzenliyor. Yani uzakta görünenden az ses; yakında görünenden gür ses geliyor. Google da Samsung'un yolunu izleyerek bu özelliği yeni telefonuna koyacak. Benzer şekilde yeni sensörden sayesinde videoda portre modunun gelmesini beklemek de, çok da saçma olmaz.

Ön kameralar

Google Pixel 3, ön tarafta biri geniş açı diğeri standart açı olmak üzere 2 kamera bulunduruyordu. Google bu sene bundan vazgeçerek Project Soli radar sensörünü üst çerçeveye yerleştirdi. Fakat üzülmeye gerek yok, zira geniş açılı standart olarak gelecek ve normal açı yazılımsal olarak eklenecek. Yani çok da bir şey kaybetmiş değiliz. 

Google'ın Soli sensörü ile Face ID benzeri bir sistem yapıp yapmayacağı ise belirsiz.

Batarya

Google, daha önce telefonlarının bataryaları konusunda biraz cimri davranıyordu. Şimdiyse yeni telefonunda kesenin ağzını biraz daha açmış. Açmış açmasına da, sektör bu konuda çok daha ileride. Pixel 4 XL, 3700 mAh'lik bir pile sahip olacakken, Galaxy Note10+, 4300 mAh'lik bir pille geliyor. Fakat Google'ın yazılımda diğer tüm firmalardan daha fazla deneyime sahip olduğunu ve bu pili çok daha verimli kullanmak için birçok şey yapmış olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-Pixel-4-XL-photo-specs-leak_id118821
27
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
27
4
4
3
1