Google'ın 40 Dilde Simultane Tercüme Yapabilen Yeni Kulaklığı: Pixel Buds

39
9
6
6
4
Google, donanım üretmek konusunda ne kadar uzman olduğu dün gerçekleştirdiği etkinlikle gösterdi. Gecenin en dikkat çekici sürprizlerin biriyse, anlık çeviri yapabilen kablosuz kulaklık Pixel Buds oldu.

Kablosuz teknolojilerin kapsama alanı gün geçtik genişliyor. Kızıl ötesi dediğimiz bağlantılardan günümüze o kadar çok yol kat edildi ki, bugün çıkan ürünleri 10 yıl önce görseydik çoğu insan uzaylı teknolojilerine inanabilirdi.

Bluetooth 5.0’ın nimetlerinden faydalanan donanımlar, her yanımızı sardı. Apple, geçtiğimiz yıl iPhone serisindeki 3.5 mm’lik kulaklık girişlerini kaldırdı ve en çok kullanılan kablolu bağlantıyı tarihe gömmüş oldu. Dün gerçekleştirilen etkinlikte Google, Pixel 2 cihazlarıyla gövde gösterisi yaptı ve Apple’ın ayak izini takip ederek standart kulaklık girişini kaldırdı.

Haliyle böylesine radikal bir hareketin sonucu olarak kablosuz bir kulaklık tanıtmak farz oldu ve sahneye Pixel Buds çıktı.

40 farklı dil, tek kulaklıkta ve anlık çeviri teknolojisiyle geldi:

Yapay zeka teknolojisinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi de çeviri teknolojileri. Çünkü bir insan 5-6 dil öğrense bile onları akıcı bir şekilde konuşabilmesi için yıllar harcaması gerek. Zaten uzun yıllardır çeviri teknolojilerine kafa yoran Google, 40 farklı dilde iletişim kurmamızı sağlayacak teknolojiyi Pixel Buds ile birlikte sunuyor.

Ancak ürünün tek kötü yanı, kullanmak için bir Pixel 2’ye ihtiyaç duymanız. Gene de mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunacağı etkinlik sırasındaki çeviri şovuyla anlaşıldı.

Google Asistan ve çeviri desteğini başlatmak için sağ kulaklığa dokunmanız yeterli oluyor. Eğer bir iPhone’unuz varsa Pixel Buds sadece Bluetooth kulaklık görevi görüyor. Dolu bir pille 24 saate kadar Pixel Buds kullanabiliyorsunuz ve 5 saat boyunca kesintisiz telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz.

Pixel Buds Nasıl Çalışıyor?

Öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi Pixel Buds kulaklıkları kullanmak için Google Pixel telefona ihtiyacınız var. Bu nedenle öncelikle bir Google Pixel 2 almanız gerekiyor. Bu kısma kadar anlaştıysak, cihazın en önemli özelliği simültane çeviri yeteneğini anlatalım. 

Pixel Buds Google Pixel 2'ye Bluetooh aracılığıyla bağlanıyor ve Google Asistan ile senkronize olarak çalışıyor. Eğer anlık bir çeviri ihtiyacınız varsa sağ kulaklığın üzerine dokunup Google Asistana "Okey Google" şeklinde sesleniyorsunuz ve çeviri devreye giriyor. Böylece karşınızdaki kişinin konuştuğu dili, anında çevirerek size aktarıyor. Diğer temel fonksiyonlar olan arama cevaplama, ses açıp kısma ve müzik dinlerken şarkı değiştirmek için gene kulaklığın dokunmatik yüzeyini kullanıyoruz.

Pizel Buds Fiyatı Ne Olacak ve Türkiye'ye Gelecek mi?

Kasım ayında satışa çıkacak ürün 159 dolarlık bir etikete sahip olacak. Bu güncel kur değerine göre yaklaşık olarak 570 TL'ye denk geliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ilk Pixel telefonları ülkemize gelmemişti. Pixel 2'ler ve Buds geldiği taktirde şuradaki bağlantıdan ulaşacağınız Google Store'daki listede adımız yer alacak. Diğer yandan 570 liralık etiketin vergi uygulamalarıyla 800 TL'yi bulması muhtemel. 

O malum soruya gelelim isterseniz:

Kaynak : https://techcrunch.com/2017/10/04/googles-airpods-competitor-do-real-time-language-translation/?ncid=rss
39
9
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
39
9
6
6
4