Google Pixel'de iPhone 7 Kadar İyi Yazılım Desteği Olacak mı?

0
0
0
0
0
Yeni telefonu Pixel'in fiyatını iPhone ile aynı fiyat olarak belirleyen Google, Apple'ın jokeri yazılım desteği konusunda da aynı süreyi sağlayabilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Google Pixel, donanımı, özellikle kamerasıyla iyi bir konumda olan cihaz. Yazılım desteğini de direkt Google'dan alacağı için sorun olmamalı. Peki kaç yıl boyunca bu desteği alacak?

Google radikal bir sistem değişikliği yaparak donanım işine de girdi ve kendi markasıyla Google Pixel'i ortaya çıkardı. Telefonu hakkında her şey yolunda gözükürken fiyatlandırma konusuna gelindiğinde firma Apple ile benzer bir hareketle telefonuna 649 dolarlık etiketi yapıştırdı. Bu fiyat iPhone 7 32 GB modeliyle tamamen aynı.

Yeni telefon alacak sıradan kullanıcı eğer uzun ömürlü bir cihaz istiyorsa güncelleme desteğinin ne kadar süreyle verildiği kritik önem taşıyor. Android ekosistemi içerisinde Android güncellemelerini en hızlı şekilde ve 2 yıl boyunca alacak Google Pixel telefonlar hala Apple telefonları kadar uzun süreli bir güncelleme desteğine sahip değil.

Google'da durum böyleyken Apple'a baktığımızda telefonlarının hepsinin tam 4 yıl boyunca son iOS sürümüyle desteklendiğini biliyoruz. Bu durumu göz önüne aldığımızda tüm işletim sistemlerinin avantajlarını ve cihazların özelliklerini bir kenara bırakıp, cihazların ne kadar uzun ömürlü olduğunu değerlendireceğimizde iPhone 7, Google Pixel'e göre en azından ilk bakışta daha uzun ömürlü bir telefon olacak gibi görünüyor. 

Tabii öte yandan daha önceki iPhone modellerine 4 yıl gibi uzun bir süre destek verildiğini görsek de, Apple'ın aynı performansını yeni cihazlarında sürdürüp sürdüremeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Hey-Google-the-Pixel-costs-as-much-as-an-iPhone-so-why-doesnt-it-get-4-years-of-software-updates_id86244
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0