Google’ın Yeni Küçük Canavarı: İşte Google Pixel!

2
1
0
0
0
Google’ın merakla beklenen HTC üretimi iki telefonu Pixel ve Pixel XL sonunda tanıtıldı. Pixel ise küçük ama çok etkili olarak görünüyor.

Google’dan beklenen lansman biraz önce gerçekleşti ve merakla beklediğimiz Google Pixel serisi karşımıza çıktı. Bu haberimizde de Google’ın küçük canavarı Pixel’in detaylarından bahsediyoruz.

Bakalım bu yeni telefon bizlere neler sunuyor.

Google Pixel Tasarım Detayları

Google’ın bu seneki küçük yeni canavarı olan Pixel, tasarımsal olarak Nexus ve HTC 10’dan izler taşımakta.

Güzel ve oval yapıya sahip olan telefonda metalik kenarları ile de bir premium hissini sunmakta. Oldukça sade ve şık olan cihaz, bu sefer Google’ın HTC ile güzel bir tasarım sunduğunu bizlere söylüyor.

Boyut olarak 143.8 x 69.5 x 8.6 mm ve 143 gram ağırlık sunan Pixel, oldukça iyi tasarımsal değerlere sahip.

Google Pixel Ekran Özellikleri

Google’ın yeni Pixel telefonunda 5 inç ve Full HD çözünürlük bulunuyor.  Bunu Gorilla Glass 4 ile koruyan Google, küçük ekran için abisi Pixel XL’ta olduğu gibi 2K’ya çıkmaya gerek duymamış. AMOLED panelin seçilmiş olması da önemli bir artısı olacak.

Google Pixel Kamera Özellikleri

Google’ın bu seneki yeni Pixel’inde 12.3MP çözünürlüğündeki arka kamerası f/2.0 diyafram açıklığı sunuyor ve ön kamerada ise 8MP ile güzel ve başarılı öz çekimler sunacak gibi görünüyor. Ayrıca DXOMark'tan aldığı 89 puan ile Pixel, bu teste göre alınan en büyük skoru almış olduğunu belirtelim. 

Google Pixel Donanımsal Özellikler

Google’ın yeni veziri diyebileceğimiz Pixel, Qualcomm’un yeni Snapdragon 821 çipseti ile geliştirilmiş Adreno 530 grafik işlem birimini bizlere sunarken, ayrıca 4GB da bellek bulunuyor. Böylece performans açısından Pixel XL’a göre daha iyi olacak olan Pixel, bu konuda alacağı test skorlarını merakla bekliyoruz.

Depolama olarak 32GB ve 128GB depolama sunacak Pixel böylece depolamada sorun yaratmayacak gibi. USB-Type C bağlantı portu bulunan cihaz, böylece Type-C furyasına katılmış oluyor.

Google Pixel Batarya Özellikleri

Google’ın bu canavarının batarya konusuna gelecek olursak 2.770mAh batarya ile Pixel XL’a göre biraz fazla düşük bir çözüm sunan Pixel, buna rağmen sade arayüzü ve detayları ile bizlere günü tamamlatacak gibi duruyor. Ancak bunu testlerde daha rahat göreceğiz.

Google Pixel Yeni Android Arayüzü

Google Pixel’de Pixel Launcher diye bildiğimiz yeni ve sade arayüz sunuyor. Daha kolay ve geçişlerin çok daha hızlı yapıldığı bu yeni Pixel arayüzü, kullanıcılara garip olarak gelecek olsa da şahsen kullanımının daha kolay olacağını düşünüyorum.

Ayrıca Google Assintant ile bizlere iOS'in Siri'sini getiren Google, sesli komutlar ile rahatlıkla iletişim kurabileceksiniz. Detaylarını yukarıdan görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Daydream adındaki sanal gerçeklik teknolojisine de hazır halde sunulan telefonun Daydream View adında bir de sanal gerçeklik gözlüğü geldi. Bunun ile ilgili detayları da aşağıdan görebilirsiniz.

d

Google Pixel Fiyatı

Google’ın yeni Pixel’i fiyat olarak 649 Dolar fiyatla başlayacak. Ancak kapasiteler konusunda fiyat farkı hakkında şimdilik bir detay bulunmuyor.

Google Pixel hakkındaki görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın. Siz bu telefonu beğendiniz mi?

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0