Google Pixel Suya Karşı Ne Kadar Dayanıklı?

0
0
0
0
0
Google Pixel Suya Karşı Ne Kadar Dayanıklı?
Google Pixel telefonların IP53 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık sertifikasına sahip oldukları ortaya çıktı. Peki bu sertifika ne kadar işe yarıyor?

Geçtiğimiz günlerde kendi markasıyla ilk akıllı telefonları olan Google Pixel ve Google Pixel XL'ın resmi basın toplantısını yapan Google, bu basın toplantısı esnasında cihazların suya karşı dayanıklı olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştı.


Piyasadaki en büyük rakipleri iPhone 7 ve Galaxy S7'nin suya karşı dayanıklı olmasına karşılık Google Pixel'in suya ve toza karşı dayanıklılık göstermediği düşünülse de cihazın hem suya hem de toza karşı az da olsa dayanıklılık gösterdiği ortaya çıktı.

Peki Google Pixel ne kadar suya dayanabiliyor?

Rakipleri iPhone 7'de IP67 sertifikası ve Galaxy S7'de IP68 sertifikası kullanılmasına rağmen Google Pixel telefonlar IP53 sertifikasına sahip. Yani bu sertifika Google Pixel telefonların hafif yağışlarda ya da üzerine az miktarda su dökülmesine karşı suya dayanıklılık gösterebildiğini işaret ediyor ancak bu cihazlar rakipleri kadar suya ve toza karşı dayanıklılık gösteremiyor.

Kısacası basit yağışlarda ya da telefonunuzun üzerine su sıçraması gibi durumlarda Google Pixel suya karşı dayanıklılık gösterse de bu telefonlarla havuza ya da duşa girmeniz mümkün değil.

BONUS

Ayrıca Google'ın Yeni Telefonu Pixel'in iPhone 7'den Daha İyi 5 Özelliği isimli videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0