Google Pixel ve Pixel XL, Dual Boot Özelliği İle Gelebilir!

1
0
0
0
0
Özellikle geliştiriciler tarafından tercih edilen Google Nexus ailesi, Pixel olarak adlandırılacağı yeni seride dual boot özelliği kazanabilir.

Özellikle Mac bilgisayarlarda ya da Linux kullanmayı seven geliştiricilerin PC’lerinde bulunan Dual Boot dediğimiz özelliği birçoğunuzun bildiğini düşünüyorum. Bir bilgisayara tek işletim sistemi yerine ikinci bir işletim sistemini de ekleyebildiğiniz bu sistem ile açılışta hangi OS ile başlatmak istediğinizi seçerek bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz.

Genellikle Maclerde Mac OS (OS X) ve Windows, PC’lerde ise Windows ve Android ya da Windows ve Linux şeklinde yaygın olarak kullanılan bu sistem Android camiasına da geliyor gibi gözüküyor.

TWRP adındaki Recovery kiti ile ünlenen Dees_Troy isimli XDA kullanıcısının Android 7.0 Nougat sistem dosyalarında yaptığı araştırma ile fark ettiği detaylara göre muhtemelen Google Pixel ve Google Pixel XL adında gelecek olan yeni nesil Nexus telefonlarda dual boot desteği olacak gibi görünüyor. Genellikle geliştirici kesim tarafından kullanılan Nexus (ya da yeni adıyla Pixel) cihazlarda bir bakımdan hem saf Android romunun kurulu kalıp aynı zamanda istedikleri ya da geliştirdikleri romu kullanabilmeleri için bir sistem olabilecek gibi duruyor.

Hatta bunu iyice kolaylaştıracak gibi görünen Google, sadece telefona romu flashlamak yerine dosyaları atarak cihazın Geliştirici Seçenekleri bölümüne eklenecek ROMları Düzenle adındaki bölüm ile cihazınızda flashlanabilecek ROMlardan ana Android romu sabit kalma şartı ile istediğiniz ROM’u dual boota ekleyebileceğiniz iddia ediliyor.

Eğer Dees_Troy’un bu iddiası doğru ise ROM geliştiricileri açısından oldukça güzel bir hamle Google kanadından gelmiş olacak. Umarız Google bu iddiayı haklı çıkartarak Pixel cihazlara dual boot desteğini varsayılan olarak getirir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0