Google Pixel XL ve Samsung Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

4
2
0
0
0
Google Pixel XL ve Samsung Galaxy S7 Edge Karşılaştırması
Google'ın yeni üst seviye telefonu Google Pixel XL ve Samsung Galaxy S7 Edge karşı karşıya!

Bu akşam düzenlenen basın toplantısıyla birlikte Google, yeni üst seviye akıllı telefonu Google Pixel ve Google Pixel XL'ı resmi olarak tanıttı. Teknik özellikleri ve yeni Android 7.1 işletim sistemiyle öne çıkan Google Pixel XL bu yılın en iyi telefonlarından biri olmaya aday.

Öte yandan Android cihazlar arasında Şubat ayında tanıtılmasına rağmen kullanıcılardan en fazla beğeni toplayan Samsung Galaxy S7 Edge de hala üst seviyede iyi bir telefon konumunda. Peki Google Pixel XL ile Galaxy S7 Edge arasında kalan kullanıcılar, hangi modeli tercih etmeli?

Tasarım

İki cihazı tasarım anlamında kıyaslayacak olursak: Samsung Galaxy S7 Edge hem önü hem de arkası cam tasarımı, kavisli "edge" ekranı ve metal kasasıyla gerçek anlamda üst seviye bir hissiyat verirken Google Pixel XL malzeme kalitesi açısından iyi olsa da hem ekranın kasaya göre küçük kalması hem de cihazın görsel tasarımı açıkçası Galaxy S7 Edge kadar başarılı değil. Tabii görselliğin kişiden kişiye değişen bir nokta olduğunu hesaba katarsak, burada hangi cihazın daha iyi bir tasarımı olduğu kararını vermek size düşüyor. Ayrıca her iki cihazın da QHD çözünürlüklü 5.5 inçlik ekranı bulunuyor.

Bu tasarım detaylarını ergonomik açıdan kısaca ele alacak olursak S7 Edge'in kavisli ekranı cihaza şık bir görünüş ve ek fonksiyonlar kazandırsa da özellikle kalın ele sahip kişiler avuç içlerinin Edge ekranıyla temas etmesi nedeniyle cihazı kullanmakta zaman zaman zorluk yaşayabiliyor. Google Pixel XL ise 5.5 inçlik ekranına rağmen ön panelinde ciddi anlamda gereksiz boşlukların olmasıyla tek elle kullanmayı zorlaştırıyor.

Her iki cihazda da parmak izi okuyucu bulunuyor. S7 Edge'de cihazın ön kısmındaki ana ekran butonuna entegre olan parmak izi okuyucusu özellikle cihaz masa üzerindeyken basit bir şekilde parmağınızı okutmaya imkan tanırken Google Pixel XL'ın arka kısmındaki parmak izi okuyucu elde kullanımda daha pratik. Ancak cihaz masa üstündeyken Google Pixel XL'ın parmak izi okuyucuyla kilidini açmanız için önce cihazı elinize alıp sonra arkasından parmak izinizi okutmanız gerekecek.

Teknik Özellikler ve Yazılım

Teknik özellik açısından her iki cihaz da birbirine benzer işlemci ve bellek ile birlikte geliyor. Samsung Galaxy S7 Edge modelinde kendi ürettiği Exynos 8890 ya da bazı ülkelerde Snapdragon 820 yonga setine ve 4GB RAM'e yer verilirken Google Pixel XL'da Snapdragon 821 yonga setine ve 4GB RAM'e yer veriliyor. Genel olarak Snapdragon 821 ve Snapdragon 820 arasında gözle görülür bir performans farkı olmadığı için her iki cihazın da teknik performansı birbirine oldukça yakın.

Ancak bu teknik özellikler birbirine yakın olsa da yazılım kısmında işler değişiyor. Samsung Galaxy S7 Edge her ne kadar yeni Android güncellemelerini alsa da Samsung'un kendi TouchWiz arayüzüyle çalıştığı için kullanıcılara daha fazla özellik sunmasına rağmen Google Pixel XL'daki saf Android arayüzüne kıyasla daha hantal çalışıyor. Bu nedenle ilk etapta arayüz akıcılığı anlamında Google Pixel XL öne geçiyor, tabii yine de her iki cihaz da mevcut en güçlü mobil oyunları en üst kalitede oynatabilecek seviyede. Ayrıca Google Pixel XL'ın Android 7.1 işletim sistemiyle çalışan ilk cihaz olduğunu da ekleyelim, S7 Edge ise içeriği yayınladığımız tarihte Android 6.0 ile çalışıyor ve Android 7.0 Nougat güncellemesini bekliyor.

Batarya

Günümüzde akıllı telefonların yoğun olarak kullanıldığı dönemde en önemli konulardan biri ise batarya. Teknik performans açısından birbirine çok yakın olan iki cihaz, batarya konusunda da bu yakınlığını bozamıyor. Google Pixel XL'da 3450mAh kapasiteli bir batarya bulunurken Galaxy S7 Edge'de 150mAh daha yüksek kapasiteli 3600mAh'lik bir batarya bulunuyor. Her iki ekran da benzer AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor ve aynı ekran boyutuna, aynı ekran çözünürlüğüne sahip. Bu açıdan hemen hemen aynı seviyede batarya performansı gösteren cihazlarda 150mAh farkla S7 Edge bir tık öne geçebilir.

Kamera

Samsung Galaxy S7 Edge'in akıllı telefonlar arasında en iddialı olduğu konu ise kamera. Birçok Android üreticisi çift kameralı cihazlarıyla Samsung'a kafa tutmaya çalışsa da Samsung'un özellikle video tarafındaki kamera yazılımı açıkcası cihazı kamera anlamında bir tık ileriye taşıyor. Tabii Google Pixel XL ile işler değişebilir.

Her iki cihazda da 12MP çözünürlüklü arka kamera bulunmasına rağmen S7 Edge'de f/1.7 diyafram açıklığına sahip, Pixel XL'de ise f/2.0 diyafram açıklığına sahip arka kameraya yer veriliyor. Kağıt üzerinde iki cihazın kamerasını kıyasladığımızda Galaxy S7 Edge daha düşük diyafram açıklığı sayesinde Pixel XL'a göre özellikle geceleri daha iyi çekimler yapabiliyor. Gündüz çekimlerinde ise her iki cihaz hemen hemen aynı kaliteyi sunuyor.

Bunun dışında ön kamera konusunda Google Pixel XL'de 8MP çözünürlüklü ön kameraya yer verilirken Galaxy S7 Edge modelinde 5MP çözünürlüklü ön kameraya yer veriliyor. Tabii kamera yazılımı ve lens kalitesi gibi konularla her iki cihaz da ön kamera performansını dengeliyor.

Android Güncellemeleri

Normalde telefon alırken güncelleme konusu çok önemli bir kriter olmasa da söz konusu Google olunca bu konuya da değinmek şart. Bildiğiniz üzere Google'ın Nexus cihazlarının devamı niteliğini taşıyan Google Pixel cihazlar, en yeni Android güncellemelerini birkaç yıl boyunca ilk alan akıllı telefonlar arasında yer alacak. Samsung tarafında ise hem TouchWiz'e güncellemelerin uyarlanması hem de Samsung'un satış stratejisi nedeniyle güncellemeler S7 Edge modelinde daha geri planda kalacak. Ayrıca S7 Edge, Android 6.0 Marshmallow ile çıkan bir telefon olduğundan dolayı Google Pixel XL'ya göre daha az yeni Android güncellemesi alacaktır. Bu noktada eğer Android güncellemeleri ilk ve en hızlı alan olmak önemliyse; yönelmeniz gereken cihaz Google Pixel XL.

Sonuç

Genel olarak her iki cihazı da değerlendirecek olduğumuzda birçok konuda cihazlar kafa kafaya olmasına rağmen kullanıcılara sunulan ek özellikler konusunda Galaxy S7 Edge, Android platformundan en iyi verimi alma konusunda ise Pixel XL öne çıkıyor. Öte yandan tasarım konusunda her iki cihazın da hem artıları hem de eksileri bulunurken Samsung'un S7 Edge'i Pixel XL'a göre daha üst seviye bir tasarım anlayışına sahip; tabii bu noktada "Güzellik göreceli bir kavramdır" diyerek topu size atıyoruz. :)

Samsung Galaxy S7 Edge mi yoksa Google Pixel XL mi almalıyım sorusunun cevabını ise cihazların fiyatı belirleyecek. S7 Edge modeli ülkemizde 2900TL - 3300TL bandında satışa çıkarken Google Pixel XL'ın satış fiyatı, hatta satış fiyatından önce Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı bile belirlenmiş değil. Google Pixel XL'ın satış süreciyle ilgili detaylar ortaya çıktıkça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

4
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
0
0
0