Google Play, Avrupalı Kullanıcıları Tarayıcı ve Arama Motoru Konusunda Bilgilendirecek

13
1
1
1
0
Google, Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararlar sonrasında Play Store üzerinden Avrupalı kullanıcıları tarayıcı ve arama motoru seçimi konusunda bilgilendirecek.

Google, geçtiğimiz ay Avrupa Komisyonu’nun tekelleşmeye karşı aldığı kararına saygı duyacağını ve Avrupalı kullanıcıları internet tarayıcıları konusunda bilgilendireceğini açıklamıştı. Bu bilgilendirmeler Google Play Store üzerinden yürütülecek. Play Store’un 14.3.18 versiyonu ile birlikte Google, Avrupa Komisyonu’nun geri dönüşleriyle ilgili değişiklikleri Android’e uygulama kararı aldı.

Google tarafından yapılan açıklama şöyle: “Android telefon sahiplerinin telefonlarına indirilebilecekleri çok sayıda tarayıcı ve kullanabilecekleri çok sayıda arama motoru var. Kullanıcıların bunlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak için daha fazlasını yapacağız. Hâlihazırdaki Avrupalı kullanıcılara ve yeni cihaz alanlara hangi tarayıcıyı ve arama uygulamasını kullanmak istedikleri de sorulacak.”

Kullanıcıları arama servisleri ve web tarayıcıları konusunda bilgilendirmeden Google Play sorumlu olacak. Muhtemelen Play Store'da Google Chrome’un yanı sıra Firefox, Microsoft Edge ve Opera olacak. DuckDuckGo ve Bing ise muhtemelen Google Arama sonuçları arasında yer alacak.

9to5google'ın paylaştığına göre “cihazda hâlihazırda yüklü olan” ve “kurulacak yeni uygulamalar” seçeneklerini sistemde geçerli hale getirilecek. Android kullanıcıları gelecek aylarda hangi tarayıcıyı ve hangi arama motorunu kullanmak istedikleri konusunda seçim yapıyor olmaktan dolayı muhtemelen hiç de mutlu olmayacaktır. Şu an için tam olarak nasıl uygulanacağı ise bilinmiyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/04/03/google-play-europe-browser-search-choice/
13
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
1
0