Google Play hizmetleri, Play Store’da 10 Milyar İndirmeye Ulaşan İlk Uygulama Oldu

82
19
14
5
4
Google servislerinin bulunduğu Android cihazlar için belkemiği olan Google Play hizmetleri, yükleme sayısında yepyeni bir rekora imza attı. Uygulama, Play Store üzerinden 10 milyar yükleme sayısını geçti.

Dünya geneli mobil işletim sistemleri pazarında aslan payı, büyük bir farkla Google tarafından geliştirilen Android'e ait. Milyarlarca kullanıcıya sahip olan bu işletim sisteminin tek resmi mağazası ise Google Play Store.

Android kullanıcıları, Play Store üzerinden gerekli olan uygulamaları ve oyunları indirerek telefonlarını daha kullanışlı bir hale getirmeye çalışıyorlar. Google'ın kendi servisleri ise neredeyse her Android cihazda yer alıyor. İşte bunlardan bir tanesi olan Google Play hizmetleri, 10 milyar indirme barajını aşan ilk Android uygulaması olmayı başardı.

Google Play hizmetleri, 10 milyardan fazla kez indirildi

google play hizmetleri

Google Play hizmetleri'nin tam olarak ne işe yaradığını bilmeyenler için mağazadaki sayfasında oldukça basit bir dille anlatılan, kısa bir açıklaması bulunuyor:

"Google Play hizmetleri Google uygulamalarını ve Google Play'den alınan uygulamaları güncellemek için kullanılır. Bu bileşen, Google hizmetlerinizde kimlik doğrulama, senkronize edilen kişiler, en son kullanıcı gizliliği ayarlarının tümüne erişme ve daha yüksek kalitede, daha az güç harcayan konum tabanlı hizmetler gibi temel işlevleri sağlar. Google Play hizmetleri ayrıca uygulama deneyiminizi de geliştirir. Çevrimdışı aramaları hızlandırır, daha etkileyici haritalar sağlar ve oyun deneyimini iyileştirir."

google play

Yani Google Play hizmetleri uygulaması, neredeyse tüm Android cihazlarda yüklü olan API'lerin ve servislerin bir nevi belkemiği görevini görüyor diyebiliriz. İşte bu uygulama, en sonunda 11 haneli yüklenme sayısına ulaşmış oldu.

Google'ın bu servisi, bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce 5 milyar yüklenmeye sahipti. O dönemde aktif Android cihaz sayısı 2 milyar civarındaydı. Şimdi cihaz sayısının 2,5 milyara ulaşmasıyla birlikte yüklenme sayısında da yeni bir rekor kırıldı.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2020/08/google-play-services-becomes-the-first-android-app-to-have-10-billion-downloads.html
82
19
14
5
4
Emoji İle Tepki Ver
82
19
14
5
4