Google, Play Store İçin Play Pass İsimli Bir Abonelik Sistemi Test Ediyor

15
13
5
1
0
Microsoft'un Xbox Game Pass isimli hizmeti büyük bir başarıya ulaştı. Bu sistemin bir benzerini benimsemek isteyen Google ise Google Play Store üzerinde Play Pass isimli bir hizmeti deniyor. Hizmet sonucunda aylık bir abonelik sayesinde kullanıcılar, istedikleri uygulamaya ücretsiz şekilde erişebilecek.

Tüm premium özellikleri tek bir çatı altında toplayan bir hizmet oluşturmak, daha fazla müşteri çekmek ve herkesin kazandığı bir durum oluşturmak için fazlasıyla mantıklı bir hareket. Microsoft'un Xbox Game Pass isimli sistemi aslında tam anlamıyla bunu yapıyor ve büyük başarısının ardından Apple'ın da içerisinde bulunduğu birçok teknoloji devi bu konuda adımlar atmaya başladı.

Apple'ın yanı sıra Google'ın da denediği bu sistem, yakında benzer bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor. Android işletim sistminin yapımcısı, Microsoft'un Xbox Game Pass ve Apple'ın Arcade sistemine benzeri bir hizmeti yayınlamaya hazırlanıyor.

play pass

Google'ın Play Pass isimli hizmeti, yalnızca oyunları değil, aynı zamanda premium uygulamaları da içerisine alarak daha büyük bir sistem olacak gibi görünüyor. Özellikle Android ekosistemini de göz önünde bulunduracak olursanız çoğu durumlarda uygulamaların oyunlardan daha çok rağbet göreceği bir gerçek.

Daha açık bir şekilde hemen şöyle açıklayalım. Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanan kişiler, Google Play Store'a girdiklerinde ücretli uygulamaları görebilir. Google, Play Pass hizmetini hayata geçirdiği zaman aylık bir ücret ödemeniz durumunda tüm bu uygulamalara tek bir kuruş ödemeden sahip olabileceksiniz.

play store

Şu an için deneme aşamasında olan bu uygulama Google tarafından da onaylandı. Kullanıcılar artık aylık bir ücret karşılığında uygulama mağazasındaki tüm içeriğe ücretsiz bir şekilde ulaşabilecek. Bunun içinde yalnızca oyunların değil, aynı zamanda uygulamaların da bulunacağını tekrar hatırlatmakta yarar var.

Sistemin fiyatı konusuna gelecek olursak deneme aşamasındaki hizmetin aylık 4,99 dolarlık bir fiyatı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki ülkelere göre farklı bir fiyat politikasının uygulanma ihtimali de bulunuyor. Kur üzerinden direkt bir çeviri yaptığınızda yaklaşık 30 TL'lik bir değere denk gelen bu abonelik ücretinin bu haliyle ülkemizde yaygınlaşması zor gibi görünüyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/google-testing-play-pass-a-wannabe-xbox-game-pass-but-goes-beyond-games/
15
13
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
13
5
1
0