'Google Play Pass' Çok Yakında Kullanılabilir Olacak

29
6
5
4
0
Android kullanıcıları için hazırladığı ücretli abonelik servisi "Google Play Pass"le ilgili bir tweet atan Google, yeni hizmeti için sürenin kısaldığını açıkladı.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte mobil uygulamalar çok büyük bir önem kazandı. Kullanıcılar, kullandıkları mobil uygulamalar sayesinde pek çok işlemi birkaç dokunuşla halledebilir hale geldiler.

Ancak yazılımcılar, geliştirdikleri uygulamalar üzerinden para kazanmak için uygulamalarına kimi zaman reklamlar ekliyor kimi zamansa premium özelliklerin yer aldığı ücretli sürümler sunuyorlar. Uygulamada bulunan reklamları kaldırmak isteyen veya bir uygulamanın premium özelliklerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar, belirlenen ücretler karşılığında özel sürümlere sahip olabiliyorlar. Ancak teknoloji devi Google, bu duruma bir el atarak mevcut sistemi değiştirmek istiyor gibi görünüyor.

Google Play Store

Geçtiğimiz ay Google, yeni bir sistemi test etmeye başladı. Google'ın testlerine başladığı bu yeni sistem, "Google Play Pass" olarak isimlendiriliyor ve Android kullanıcılarına, ücretli bir abonelik hizmeti sağlıyor. Google'ın bu yeni sistemini Microsoft'un "Xbox Game Pass" sistemine benzetebiliriz. 

Google Play Pass, kullanıcılara belirli bir ücret karşılığında uygulama mağazasındaki bütün uygulamaları premium özellikli kullanma imkanı sağlıyor. Başka bir deyişle bu hizmete abone olmanız halinde uygulamalar için ek ödeme yapmıyorsunuz. Google'a yapacağınız ödeme, uygulamaların tüm özelliklerini hizmetinize sunuyor.

Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre Google, Google Play Pass hizmeti için kullanıcılardan 4.99 dolar (yaklaşık 30 TL) ücret isteyecek ve bu abonelik süreci devam ettiği sürece bir kullanıcı, Google Play Store mağazasındaki bütün uygulamalara ücretsiz olarak erişebilecek.

Geçtiğimiz saatlerde Google, yeni hizmetiyle ilgili Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Neredeyse tam zamanı. Google Play Pass yakında geliyor." ifadelerini kullandı. İşte Google'ın o paylaşımı;

Anlaşılan o ki Google, yeni hizmeti için Android kullanıcılarını daha çok bekletmek istemiyor ve kısa bir süre sonra Google Play Pass, kullanıcılara sunacağı tüm imkanlarla birlikte karşımıza çıkacak.

  • 4.99 dolar olarak belirlenen ücret, Google'ın ABD için belirlediği tutardır. Hizmetin Türkiye'de de sunulması halinde fiyat değişiklikleri olabilir.
Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_teases_play_pass__its_mobile_gaming_subscription_service-news-39112.php
29
6
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
29
6
5
4
0