Google Play Store'a Karanlık Mod Geldi: İşte İlk Görüntüler

109
30
11
5
5
Uygulamalarına teker teker karanlık mod desteği getirmeye başlayan Google, şimdi de Play Store uygulamasına karanlık mod desteği getirmeye hazırlanıyor. XDA Geliştiricileri tarafından ortaya çıkarılan yeni özelliğin, daha çok koyu gri renge sahip olduğu açıkça görülebiliyor.

Akıllı telefon sektörü son birkaç yıldır karanlık mod akımına kapılmış durumda. Hem geliştirilen uygulamalar hem de akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemleri, birer birer bu özelliğe kavuşmaya başlamış durumda. Aslına bakacak olursak bu özellik hem yaydığı ışık nedeniyle göz sağlığı için büyük bir önem arz ediyor hem de akıllı telefonların en büyük problemlerinden olan batarya kullanımının biraz daha düşmesine yol açıyor.

Teknoloji devi Google da bu akıma ayak uydurarak pek çok uygulamasına karanlık mod desteğini eklemiş durumda. Şimdilerdeyse her Android kullanıcısının yeni bir uygulama indirmek için kullanmakta olduğu Play Store uygulaması, karanlık mod desteğine kavuştu.

Google Play Store'un karanlık modu böyle görünüyor

google play karanlık mod

Yukarıdaki ekran görüntülerin de Google Play Store ana sayfasının karanlık modda nasıl göründüğünü, uygulama detay sayfalarının nasıl değiştine tanık oluyoruz. Google Play Store, karanlık mod desteğine 16.6.25 güncellemesiyle kavuştu.

Bu güncelleme, Andorid Pie ve daha yeni Android sürümlerini kullananlara karanlık mod desteğini getirdi. Ayrıca AMLOED ve OLED ekran panellerinde daha koyu bir tema ile karşılaşmanız mümkün oldu. 

Google Play Store karanlık mod nasıl kapatılır?

Android Pie ile birlikte gelen ve son 1 yıldır yaygınlaşan karanlık mod sayesinde, uygulamalardaki ayarlar ile oynamadan onları da bu temaya uyumlu hale getirmek mümkün oluyor. Uygulamalar, Android'in arayüzüne uyum sağlayacak şekilde güncellendiği için karanlık modu kapatmanın tek bir yolu var: Doğrrudan cihaz içindeki karanlık modu kapatmak. Yani karanlık mod desteğine sahip bir uygulamayı bu şekilde kullanmak için bütün cihazı karanlık modda çalıştırmanız gerekiyor.

109
30
11
5
5
Emoji İle Tepki Ver
109
30
11
5
5