Google Play Store'un Materyal Tema İçeren Yeni Güncellemesi Sunulmaya Başlandı

55
6
5
4
2
Görünüm ve kullanıcı deneyimi açısından bazı yenilikler içerek Google Play Strore'un yeni güncellemesi, yeni Materyal Tasarım ile birlikte sunuluyor.

Google, daha basit bir Google Sans yazı tipi, geniş aralıklarla daha beyaz arka plan ve içeriklerin keşfedilmesini kolaylaştırmak için düz simgeler üzerinde canlı renklerin kullanıldığı Material Theme tasarım felsefesiyle Android uygulamasını yeniliyor. Teknoloji devi; Google Takvim, Google Foto, Google Drive, Google Keep, Google Opinion Rewards, Google Home ve diğer birçok Android uygulamasının yenilenmiş sürümünü yayınlamıştı. Şimdi, bir başka büyük güncelleme, ekosistemdeki en önemli uygulamalardan biri olan Google Play Store'a geliyor. Güncelleme, Google Play Store’un 15.1.24 sürümü ile tüm kullanıcılara yayılıyor ve birçok görsel ve pratik değişiklik getiriyor.

Öncelikle, üstteki çubuk alta getirildi. Alttaki çubuk Oyunlar, Uygulamalar, Filmler ve TV ve Kitaplar için özel sekmeler içeriyor. Dikkat çeken bir yenilik Müzik sekmesinin bu çubuktan kaldırılması. Google’ın Google Play Müzik’i YouTube Müzik ile değiştirmeyi düşündüğü için bu değişikliği yaptığı söyleniyor.

Uygulamanın ana sayfasını gereksiz ögelerden arındırmak için “Sizin için önerilen” ve “Önceden yüklenmiş” gibi uygulama grupları oluşturuluyor. Bazı resimler ve kartların köşeleri ancak bazı yerlerde tutarsızlık var gibi görünüyor. Yeni bir sürümle bunun düzeltilmesi bekleniyor. “Diğer” düğmelerinin yerini de ok şeklindeki simgeler alıyor.

“Kur”, “Kaldır” veya “Aç” düğmeleri, ekranı tam genişlikte kaplıyor. Son etkinliklerinizi temel alarak uygulamalar öneren yeni bir sekme, önerilen uygulamalar için farklı kategoriler ile yeniden düzenlendi.

Yeni Material Theme tasarımının size ulaşması biraz zaman alabilir ancak APKMirror gibi sayfalarda günecllemeyi indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-play-store-material-theme-redesign/
55
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
55
6
5
4
2