Google Play Store'da, 335 Milyon Kez İndirilmiş 170'ten Fazla Zararlı Uygulama Bulundu

32
22
7
4
1
Google Play Store'da, 335 Milyon Kez İndirilmiş 170'ten Fazla Zararlı Uygulama Bulundu
Google Play Store'un son zamanlarda zararlı uygulamalarla başı dertte. Çoğu uygulama fark edilip kaldırılsa da yenileri gelmeye devam ediyor. Yayınlanan raporlara göre Google Play Store'da sadece geçtiğimiz ay bile 170'ten fazla zararlı uygulama bulundu.

Google Play Store'un kötü amaçlı uygulamalarla başı dertte gibi görünüyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde en popüler araçlardan biri olan CamScanner'da can sıkıcı bir reklam yazılımı tespit edilmişti. Bu kötü amaçlı yazılımdan sonra ders çıkarılacağı düşünülse de platformda bir şey değişmemiş gibi görünüyor.

Bugün ESET'ten bir kötü amaçlı yazılım araştırmacısı, yalnızca eylül ayında tespit edilen yaklaşık 172 kötü amaçlı uygulamayı içeren bir rapor yayınladı. Araştırmacı, attığı bir tweet ile sonuçları paylaştı.

Kötü amaçlı yazılımlarda, 335 milyona yakın indirme göze çarpıyor:

Google’ın üçüncü parti araştırmacıların zararlı uygulamaları belirtmelerini istemesi oldukça endişe verici. Zararlı yazılım kategorisi, adware, abonelik dolandırıcılığı, gizli reklamlar, SMS premium aboneliği ve daha birçok şeyden etkilenen uygulamaları içeriyor.

Ayrıca yukarıdaki resme daha yakından bakarsanız kötü amaçlı uygulamaların 335 milyondan fazla indirilmiş olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu kulağa korkunç geliyor. Kötü amaçlı bulunan uygulamaların çoğu şimdiden kaldırıldı ancak Google Play Store'da potansiyel kötü amaçlı uygulamaların bulunması, yine de güvenlik açısından bir çekince oluşturuyor.

Belki güvendesinizdir ancak milyonlarca Android kullanıcısını etkileyen bu yazılımlar kullanıcıları tedirgin edebilir. Google, Play Store'daki bir uygulamayı onaylamak için uygulama sayısını azaltmayı veya sıkı inceleme yönergeleri uygulamayı düşünmeyi isteyebilir.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/10/malicious-apps-google-play/?utm_source=mainrss
32
22
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
32
22
7
4
1