Google, Şu An Saat Kaç Sorusuna Yanlış Cevap Veriyor!

1
0
0
0
0
Kış Saati uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte aksaklıklar kendisini göstermeye başladı. Google'a 'şu an saat kaç?' sorusu yöneltildiğinde saat, Kış Saati uygulamasına göre, yani 1 saat erken gösteriyor.

Bu yıl içerisinde alınan kararla birlikte Kış Saati uygulamasına son verilmiş ve saatlerin 1 saat geri alınması işlemi iptal edilmişti. Özellikle son birkaç haftadır bugün oluşma ihtimalinin bulunduğu 'saat kaç?' sorunsalı hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışmış ve Microsoft gibi şirketlerin aldığı önlemlerden bahsetmiştik. Fakat Google'ın bu konuda pek de üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyleyemeyiz.

Hemen sıcağı sıcağına bilgi vermem gerekecek olursa, kullanmış olduğum MacBook ve telefonum, gerekli güncellemeleri almadığı için Kış Saati uygulamasını uygulayarak saati 1 saat erkene almış durumda. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız, TV kanallarından da saatin doğru olduğunu tecil ederek saatinizi bir saat ileri alabilirsiniz -kilit nokta, bu işlemi yaparken saatten kesinlikle emin olmalısınız-. Gelelim Google'a.

Her neye ihtiyacımız olduğunda Google'a sorma alışkanlığımızın olduğu bir gerçek. Bu sebeple tahmin ediyorum ki saatin gerçekte kaç olduğunu öğrenmek için yine birçoğumuz Google'a 'şu an saat kaç?' sorusunu sorduk. Çıkan sonuç, haberi hazırladığımız saat itibariyle Google'ın gerekli güncellemeyi yapmayıp Kış Saati uygulamasını devam ettirerek saati 1 saat erkene aldığı yönünde. Aşağıdaki ekran görüntüsünü aldığımda saat gerçekte 09.56'yı gösterirken Google, 08.56'yı gösteriyordu. 

Takip ettiğim kadarıyla tüm ulusal kanalların saati şu anda doğruyu gösteriyor. Bu yüzden kafa karışıklığı yaşamamak için herhangi bir ulusal kanalın saatiyle sizinkinin eşleşip eşleşmediğini kontrol etmenizi öneriyorum, ya da global çapta ülkelerin yerel saatlerini gösteren şuradaki bağlantıya tıklayarak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0