Google Tarafından Depolanan Kişisel Verileri İzlemek ve Düzenlemek Artık Çok Daha Kolay

7
6
2
1
0
Son zamanlarda, yeni gizlilik ilkeleri hakkında dünya genelinde bir değişim ve güncelleme söz konusu. Zaten internet ortamında herhangi bir ürün ya da hizmeti kullanan birisi, bu değişime muhakkak tanık olmuştur. Dünyanın en büyük internet devlerinden birisi olan Google’da elbette bu değişimi boş geçmedi.

İnternetin arama ve geliştirme devi Google, sunmuş olduğu hizmetlere dair kullanılan hesapların gizlilik ve güvenliği konusunda bazı geliştirmeler yaptığını, kullanıcıların artık bu konuda daha fazla söz sahibi olduğunu duyurdu. Yeni gelen güncelleme ile birlikte kullanıcılar kişisel mahremiyetine dair tüm içerikleri yapılandırabilecek.

Yeni yapılan bu değişiklik ile birlikte, “Hesap Ayarları” menüsüne girerek gizlilik ve güvenlik konusunda bazı seçeneklerin geliştirildiğini ve daha detaylı bir hale getirildiğini görüyoruz. Bununla birlikte Google’ın profil sayfasına gelen arama çubuğu widget’ı, istediğiniz ayarları ve seçenekleri kolayca bulmanızı sağlıyor. Bunu akıllı telefonların ayarlar kısmına entegre edilen arama çubuğu gibi düşünebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere buradaki arama kutusu, ayarlar menüsünde bulunan bir fonksiyonu kolayca bulmanızı sağlıyor. Elbette yeni gelişmelerle birlikte bazı işlevleri nasıl kullanabileceğinize dair bazı yardımcı yönergelerde siteye eklenmiş durumda.

Buraya eklenen menülerden birisi ise “Veri ve Kişiselleştirme” adındaki yeni bir sekme. Bu sekme üzerinden Google’ın diğer hizmetleri ile sizlere dair tuttuğu bütün kayıtları görebiliyorsunuz. Hesabınızın bağlı olduğu cihazın konumu, Google Sesli Asistan ile yaptığınız konuşmalar, kayıtlı ses dosyalarınız ve YouTube arama geçmişi gibi birçok kalıntı buradan görüntülenebiliyor ve düzenlenebiliyor.

Google’ın yeni arayüzünde ve geliştirmelerinde ayarları yapabilmeyi kolaylaştırdığını ve daha pratik hale geldiğini belirtmek gerek. Normal koşullarda bu tür ayarları zaten masaüstü platformlar üstünden kısmen görüntüleyebiliyor, Google’ın bizler için verilerimize dair kullandığı hizmetleri kapatabiliyor ya da engelleyebiliyorduk. Android işletim sistemleri için kullanıma sunulan bu özelliğin çok yakın bir tarihte iOS cihazlara da verileceğini belirtelim.

7
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
2
1
0