Türk Telekom ve Google Çöktü mü? İşte Haritalarla Son Durum

497
63
18
13
9
Google arama servisi başta olmak üzere pek çok Google uygulamasına erişim sorunu yaşanmaya başlandı. Eş zamanlı olarak Türk Telekom servislerinde de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Haritalar üzerinden sonra duruma yakından bakıyoruz.

Son aylarda Google servislerine ilişkin Türkiye'de yaşanan sorunların sayısı önemli bir artış kaydetmişti. Bugün (20 Ocak) sabah saatlerinde başlayan yerel sıkıntılar, akşam saatlerine doğru Türkiye geneline yayıldı. Türk Telekom servislerine ilişkin çok sayıda şikayet ve bildirim sosyal medya ve ilgili platformlara taşındı.

Google tarafında yaşandığı düşünülen sorunların çıkış noktası, büyük ihtimalle Türk Telekom servislerinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Bu nedenle Türk Telekom kullanıcıları Google arama sayfası başta olmak üzere Gmail ve YouTube gibi popüler servislere ulaşamıyorlar.

Türk Telekom son durum:

Saat 15.30 itibarıyla;

türk telekom çöktü mü

Türk Telekom kullanıcılarının ilettikleri sorunlar genel olarak internet bağlantısı üzerine. Hem mobil hem de sabit internet hatlarında sıkıntılar yaşayan kullanıcılar, sosyal medyadan gelişmeleri aktarmaya devam ediyorlar. Öte yandan DownDetector'deki verilere göre Saat 15.50 itibarıyla yapılan sorun bildirimi sayısı yaklaşık 16 kat artmış durumda.

Saat 18.10 itibarıyla;

Saat 18.10 itibarıyla DownDetector üzerinden yapılan sorun bildirimlerinin sayısı 80 kat arttı. Türk Telekom şikayetlerin artması üzerine zorunlu bir açıklama yaparak DNS sunucularına siber saldırı başlatıldığının bilgisini paylaştı. Açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Saat 19.20 itibarıyla;

türk telekom çöktü mü

Saat 19.20 itibarıyla kullanıcıların sorun yaşamaya devam ettikleri görülüyor. Bu noktada Türk Telekom'un da resmi açıklama yapmış olması, konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Saat 21.05 itibarıyla;

Google son durum:

Saat 15.30 itibarıyla;

google çöktü mü

Google'a ilişkin sorun bildirimlerindeki artışın ana sebebi, Türk Telekom cephesinde yaşanan sorunlar. Zira Google erişimi diğer operatörlerde aktif şekilde devam ederken, Türk Telekom kullanıcıları sorun yaşamaya devam ediyorlar.

Saat 18.10 itibarıyla;

google son durum

Saat 18.10 itibarıyla Türk Telekom'un DNS kaynaklı sorunlarından kaynaklanan erişim durumu, Google'a ilişkin şikayetlerin de artmasına neden olmuş durumda. Tekrar etmek gerekirse Google ya da Google servislerinin erişimine ilişkin bir sorun bulunmuyor. Vodafone ve Turkcell aboneleri Google'a sorunsuz şekilde erişmeye devam ediyor.

Saat 19.20 itibarıyla;

google çöktü mü

Google servislerine erişim sorunu yaşayan kullanıcıların sayısı, önceki saatlere göre artmış gibi görünüyor. Sorunun ne kadar süre daha devam edeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

DNS ayarlarını değiştirince erişim sorunu çözülüyor:

Kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlere göre DNS ayarlarını değiştirmek sorunu geçici olarak düzeltiyor. DNS ayarları nasıl değiştireceğinizi öğrenmek ve güncel DNS listesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

497
63
18
13
9
Emoji İle Tepki Ver
497
63
18
13
9