Google Türkiye Müdürü: Siteniz 3 Saniyeden Geç Açılırsa Kaybedersiniz

39
17
9
9
4
Bursa’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Google Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, mobil internet deneyimi, e-ticaret ve yapay zeka hakkındaki samimi düşüncelerini açıkladı.

Mobil cihazların internet kullanımındaki etkileri gün geçtikçe artmaya başladı. Artık çoğumuz başta sosyal medya mecraları olmak üzere interneti genelde mobil cihazlar üzerinden kullanıyoruz. Cihazların donanım kaliteleri de son derece yüksek olmaya başladığından, artık internet deneyimimizin nasıl olacağı da internet sitesi sahiplerine bağlı. Elbette bu konuda küresel çapta hizmet verenler ellerinden geleni yapıyorlar, ancak internet üzerinden müşteri teması kuranların dikkat etmesi gereken şeyler var.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen İnegöl Müteahhitler Derneği CEO Zirvesi etkinliğine katılan Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminin sahibi olan şirketin bir yetkilisi olarak mobil devrime değindi.

Hiçsönmez, “Bizlerin ve sizlerin hayatında mobil birinci sırada. Çünkü artık canımız ciğerimiz gibi yanımızda tuttuğumuz, günde 150 kere açıp kapadığımız, içindeki uygulamaları her gün 5'er, 6'şar kez kullandığımız, artık karar verdiğimiz, sabah kalktığımızda ilk baktığımız yer orası.” dedi. 

Ardından bu kullanım oranlarının ticarete etkisine değinen Hiçsönmez, “Sizin bütün müşterileriniz mobildeki dükkanınıza her gün girip çıkıyor. Buna emin olabilirsiniz. Örnek vereyim. Misal 3 saniyeden fazla sürede açılan mobil web sitelerini %75 kişi terk ediyor. Bir daha da gelmiyor. Eğer web siteniz 3 saniyeden fazla açılıyorsa, %75 müşterinizi kaybediyorsunuz. Onun için mobil mesela bugün burada, bundan sonra da burada olmaya devam edecek ve inanılmaz teknolojilerle geliyor. Ondan sonra önümüze baktığımızda yapay zeka gelir. Bu çok genel terimdir ve genelde konuştuğumuzda o bizlik bir şey değildir. Bu herkes için bir şey. Yapay zeka hayatımızda çok büyük değişiklikler açmak üzere geliyor ve devam ediyor. Yapay zeka yeni bir teknoloji değildir." dedi.

39
17
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
39
17
9
9
4