Google ve Amazon, İnsanları Gözetlemek İçin Akıllı Hoparlörler Kullanıyor

41
8
3
1
1
En büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan John Borthwick, Google ve Amazon’un akıllı hoparlörlerinin insanlardan bilgi toplamak için kullanıldığını belirtti.

Teknoloji yatırımcısı John Borthwick, Google ve Amazon gibi dev şirketlerin insanları gözetlemek ve bilgi toplamak için Alexa gibi akıllı hoparlörleri kullandığını belirtti: “Bu yeni akıllı hoparlörlerin şu anda piyasada bulunan akıllı kulaklıklardan (AirPods benzeri ürünler) iki veya üç kat daha fazla problemli olduğunu söyleyebilirim.”

Borthwick sözlerine şöyle devam etti: “Ve bu problemlerden ilki tüketicileri derinden etkiliyor. Bu akıllı hoparlörlerin maalesef kendi amaçları için neredeyse hiç kullanılmadıklarını, insanları gözetlemek için kullanıldıklarını söyleyebilirim. Kendim bir kullanıcı ve teknoloji sever olarak, teknolojiyi kullanırken her şeyden haberdar olmamıza ve haklarımızı bilmemizi isterim.”

alexa

Akıllı Asistanların Hesap Vermesi Gerekiyor

Yatırımcının yorumları Google’ın Asistan'ını, Amazon’un Alexa’sı ve Apple’ın Siri’sini içeriyor ki bu ürünlerin hepsi için şirketler, insan çalışanların verileri dinlediğini kabul etmiş durumdalar. Ancak bunun sadece ses tanımlamayı kolaylaştırmak için olduğunu söylüyorlar.

Borthwick durum hakkında şöyle diyor: “Siz bu cihazları açtığınız her an, bu şirketlerin çalışanları evinizde veya bulunduğunuz mekanda dönen tüm konuşmaları dinliyor olacaklar. Bu da hiç hoş bir durum değil.”

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/amazon-google-smart-speaker-john-borthwick-122503661.html
41
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
8
3
1
1