Google ve Birleşmiş Milletler Çevre İçin Önemli Bir Anlaşma İmzaladı

6
2
1
0
0
Google, kapsamlı çevre verilerini herkese açık bir şekilde paylaşmak için Birleşmiş Milletler ile önemli bir anlaşma imzaladı.

Google, gezegenimizin kötü gidişatını değiştirmek adına Birleşmiş Milletler ile birlikte çalışmaya karar verdi. Bugün açıklanan ortaklıkla beraber Google'ın kapsamlı çevre verilerini kullanmak isteyen herkese eşi görülmemiş bir erişim sağlanacak. Açık erişim platformu tamamlandığında, çevre bilimleri ve küresel politika arasında çok ihtiyaç duyulan bir köprü oluşturacak, hükümetlerin ve STK'ların kanıta dayalı çevresel hedefleri oluşturup izleyebilmeleri sağlanacaktır. Devasa paralel bulut bilişim teknolojisini kullanan Google, Dünya gözlem sistemlerinden platforma düzenli olarak yeni uydu görüntüleri, haritalar, analizler ve veriler yükleyeceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Çevre Müdürü Erik Solheim, basın açıklamasında "Doğru verilere ulaşabilirsek zamanımızın en büyük çevresel sorunlarını çözebileceğiz" ifadelerini kullandı. Solheim, Birleşmiş Milletler'in öncelikli alanları belirlemek ve sürdürülebilir bir dünyaya bir adım daha yaklaşmak için en gelişmiş çevrimiçi araçlara sahip olması gerektiğini belirtti. Bu noktada da teknolojinin zirvesindeki Google ile iş ortaklığı yapmaktan heyecan duydukalrını ifade etti.

Bir hükümetin çevresel ve sürdürülebilirlik hedefleri oluşturması iyi bir şey ancak bu hedefler onları yönlendiren verilerin kalitesi ile anlamlı hale gelmektedir. Bununla birlikte uygun verilerin toplanması, birçok ülkenin üstlenemeyeceği karmaşık, zaman alıcı ve pahalı bir süreç olabilir. Yeni ortaklık ise hükümetlerin ve kuruluşların bilgi birikimindeki boşlukları doldurmasına ve en etkili sürdürülebilir kalkınma hedeflerini oluşturmasına olanak tanıyacak.

Google Earth Sosyal Yardım Direktörü Rebecca Moore, "Bu ortaklık duyurusu organizasyonlarımız arasında ortak bir vizyona dayanıyor" açıklamasını yaptı. Ayrıca Moore, tüm ülkelerin küresel iklim eylemini ve sürdürülebilir kalkınma planını destekleyecek en son teknolojiye ve bilgiye erişmelerine izin vermekten heyecan duyduklarını belirtti.

İlk olarak yeni platform sadece dağlar, ormanlar, sulak alanlar, nehirler, akiferler ve göller de dahil olmak üzere tatlı su ekosistemlerine odaklanacak. Uzun vadede ise Google ve Birleşmiş Milletler, BM'nin sürdürülebilir kalkınma planının nasıl ilerlediğiyle ilgili bilgi sağlamak için uydu görüntülerini ve analizlerini kullanmayı umuyorlar. Girişim, sadece çevresel araştırmaları ilerletmekle kalmayacak, aynı zamanda şu anda karşı karşıya olduğumuz en acil çevresel sorunlara veri odaklı çözümler geliştirecektir. 

Kaynak : https://www.sciencealert.com/google-united-nations-partnership-provide-free-open-access-environmental-data
6
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
0
0