Google ve Uber, Lime Scooter'a 335 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

15
4
1
0
0
Büyük şirketlerin yaptığı yatırımlar gelecek manzaramızı şekillendiren en büyük etmenlerden biri ve Google ile Uber'in son yatırımına bakılırsa gelecekte sokaklarda bolca scooter göreceğiz.

Lime, yeni yaptığı bir açıklamayla, Google'dan 335 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Elektrikli scooterlar üreten ve kiralayan bir şirket olan Lime, aynı zamanda Uber'in de yatırım ortaklarından biri olduğunu belirtti. Yani artık kullanıcılar Uber üzerinden Lime scooterlarını da kiralayabilecekler. Ülkemizde henüz böyle bir hizmet bulunmuyor ancak yapılan yatırımlarla birlikte uygulamanın dünya genelinde yayılması bekleniyor.

Uber yetkilileri ise bu yeni yatırımı 'ulaşımın her alanında etkin olma hedeflerinin gerçekleşmesi' olarak yorumluyor. Lime scooterlar özellikle Amerika'da son dönemde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştı ve Uber bu sayede daha hızlı, sağlıklı ve bireysel ulaşımın önünün açılacağını düşünüyor.

Ancak bu yeni alternatif ulaşım biçimi beraberinde büyük güncelleme ihtiyaçlarını getirdi çünkü scooterların trafikteki yerine dair belirlenmiş net yasalar ve kurallar yok. Fakat ABD bu konuda düzenlemeler yapmaya başladı çünkü kullanıcılar bu yeni yöntemi hayli seviyor. Bir yandaysa, scooterlı kullanıcıların kaldırımları işgal ettiğini ve yayaları tehlikeye attığını düşünenler de var ancak sorunların yakın zamanda çözüleceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-and-uber-invest-335-million-in-lime-scooters/
15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0